Sindicatul Liber Navalistul anunță NOILE GRILE DE SALARIZARE, ca urmare a negocierilor CCM la nivel de unitate

0
12701

Sindicatul Liber Navalistul anunță NOILE GRILE DE SALARIZARE, ca urmare a negocierilor CCM la nivel de unitate.

SLN, din cadrul Șantierului naval Damen Shipyards Mangalia, comunica membrilor sai de sindicat urmatoarele informatii despre stadiul negocierilor contractului colectiv de munca la nivel de unitate:

 Art. 28 – Promovarea salariatilor – modificare alin. 2) si eliminare alin. 5)
(2) Se acorda o grila salariala, incepand cu 1 martie a.c., primilor 40% din totalul salariatilor care vor face subiectul aplicarii procedurii de ierarhizare conform prevederilor Anexei nr. 18.
(5) Cu titlu de exceptie pentru anul 2018, nu se vor aplica promovari in grila.

 Art. 39 – Mutarea, detasarea, delegarea – completare cu un nou alineat 3)
(3) In situatia prevazuta la alin 1. salariatii societatii vor beneficia de drepturi salariale, conform legislatiei in vigoare (Legea 16/2017 cu modificarile ulterioare), care nu se vor situa sub salariile minime pe economie de pe teritoriul tarii partenerului extern.

 Art. 73 – Cap. IV – Conditii de munca, securitate si sanatate in munca – completare cu un nou alineat 2) corelat cu introducerea anexei nr. 20.
(2) Fiecare salariat are dreptul la acordarea unui bonus pentru respectarea Regulamentului Intern si a Normelor de Sanatate si Securitate in Munca, conform
prevederilor Anexei nr. 20.

 Anexa nr. 20 – Procedura de acordare a bonusului pentru respectarea Regulamentului intern si a normelor de sanatate si securitate in munca de catre salariatii societatii DSMa – introducerea unei noi anexe.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Art.1 Procedura de acordare a bonusului de 60 lei pentru respectarea Regulamentului Intern și a Normelor de Securitate și Sanatate in Munca, situatii de urgenta (SU) si de mediu, denumita in continuare, procedura, se aplica personalului incadrat cu Contract Individual de Munca la DSMa. […]

 Art. 110 – Cap. V – Salarizare si alte drepturi salariale – rediscutare.
 Art. 113 – rediscutare.

 Anexa 4 – Grile salarizare – modificarea structurii grilei de salarizare – realizarea diferentei intre grile, valori cuprinse intre 50 lei si 200 lei.

 Observatie: Grila A0 se aplica debutantilor in profesie, absolventi de invatamant, care se angajeaza pentru prima data in profesia dobandita.
– Pozitionarea in noua grila de salarizare se va face la valoarea cea mai apropiata de actual, intotdeauna pe plus.
– In grila de salarizare sunt cuprinse toate componentele salariale fara sporul de vechime.
– Grila de salarizare va fi majorata cu cresterea salariala ce va fi agreata la finalizarea negocierilor.
 Anexa 4.2 – Incadrarea salariatilor in noua grila – rediscutare.
 Anexa 5 – Sporul de fidelitate – modificare/reformulare/eliminare.

Spor fidelitate:

– 360 lei pentru salariatii cu vechime neintrerupta in societate intre 3 – 5 ani;
– 720 lei pentru salariatii cu vechime neintrerupta in societate intre 6 – 10 ani;
– 1440 lei pentru salariatii cu vechime neintrerupta in societate de peste 10 ani.

 Sporul de fidelitate se acorda salariatilor aflati in evidenta companiei la data de 31 decembrie a anului in curs, platita la data de 11 ianuarie a anului urmator. Pentru angajatii care se pensioneaza se va acorda proportional cu timpul lucrat, la data incetarii activitatii.
Angajatii care parasesc compania in timpul anului nu beneficiaza de acest drept.

 Cu titlu de exceptie pentru anul 2019, salariatii pot beneficia de sporul de fidelitate, la valoarea actuala, conform prevederilor actualului CCM, iar diferenta rezultata din modificarea Anexei 5 privind sporul de fidelitate, sa se acorde in luna ianuarie 2020.

 In cazul in care modificarile legislative incidente, respectiv OUG 79/2017, vor fi abrogate,
se va reveni la valoarea anterioara, respectiv 600 lei, pentru salariatii cu 12 ani vechime
neintrerupta in companie si 300 lei, pentru salariatii cu vechime intre 5 si 11 ani.

Mentiune: Data de 7 ianuarie 2019 cand a avut loc prima sedinta de negociere reprezinta data la care se considera ca negocierile au fost declansate. Durata negocierii colective nu poate depasi 60 de zile calendaristice, decat prin acordul partilor.

Actualul CCM inregistrat la ITM Constanta este valabil in perioada 06.03.2018 – 06.03.2019.

Inainte de finalizarea perioadei de valabilitate a CCM, vom convoca Adunarea Generala a Liderilor de Sindicat pentru a le prezenta stadiul negocierilor si pentru a lua o decizie in acest sens.

Vom reveni periodic cu informatii despre stadiul negocierilor contractului colectiv de munca la nivel de unitate. (Sindicatul Liber Navalistul, 27.02.2019).

Comunicatul original se poate descărca de aici: COMUNICAT 27_02_2019 – stadiul negocierilor CCM – 2019

Domnul Laurențiu Gobeajă, președintele Sindicatului Liber Navalistul a declarat pentru Mangalia News că ”negocierile încă nu s-au finalizat; aceasta este numai o nouă etapă”.

Noi le dorim sindicaliștilor mult succes în negocierea unor condiții cât mai atractive pentru toți cei care ar dori să se angajeze în șantier și să revină acasă.


Mangalia News, Miercuri, 27 februarie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply