Lansarea Asociației ”DOBROGEA STRĂBUNĂ”, la Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” – Filiala Constanța

0
1148

”DOBROGEA STRĂBUNĂ”. Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I” – Filiala Constanța va fi gazda unui eveniment inedit joi, 28 februarie, cu începere de la ora 14.00, când la sediul instituției menționate va avea loc lansarea Asociației “Dobrogea Străbună”.

Membrii fondatori ai asociației, reputați istorici constănțeni vor prezenta obiectivele principale ale acestei entități non-profit.

”Dobrogea Străbună” are ca scop promovarea Dobrogei pe plan intern și internațional, prin evidențierea elementelor sale de unicitate și a valorilor sale din domeniile istoric, cultural, geografic, turistic, educațional etc.

Asociația își propune organizarea de evenimente și manifestări cultural-educative, începând cu sesiuni științifice, conferințe, simpozioane, dezbateri publice și până la spectacole cultural-artistice, festivaluri și alte evenimente de gen.

Printre obiectivele principale ale Asociației se numără, de asemenea: editarea de publicații și de materiale de promovare a istoriei dobrogene, organizarea de evenimente și spectacole cu teme istorice, promovarea și sprijinirea restaurărilor monumentelor istorice și a vestigiilor antice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Dobrogea Străbună” urmărește dezvoltarea unor strânse relații de colaborare cu personalități și instituții din țară și din străinătate. În același timp, asociația va institui și acorda premii personalităților ce s-au remarcat și se vor remarca prin activitatea lor de promovare a istoriei dobrogene și românești.

Dezvoltarea și revigorarea vieții culturale danubiano-pontice, apărarea și conservarea patrimoniului cultural-istoric sunt de asemenea deziderate ale acestei entități.

Un obiectiv extrem de important, fundamental pentru Asociația “Dobrogea Străbună” este acela de atragere și educare a tinerilor dobrogeni în activitățile de cunoaștere și promovare a istoriei ținutului dintre Dunăre și Mare.

Partenerii evenimentului de lansare a Asociației sunt: Muzeul Militar Național „ Regele Ferdinand I”- Filiala Constanța,  Muzeul Național al Marinei Române, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța,  Asociația Culturală Tomis, Asociația Astra Dobrogeană, Grupul pentru  Jurnalism, Cultură și Comunicare, Școala Gimnazială nr. 22 I.C. Brătianu Constanța.

În cadrul evenimentului  de joi va avea loc și un program artistic susținut de corul Seminarului Teologic Constanța și de elevii Școlii Gimnaziale nr.22 I.C. Brătianu Constanța.

Vă așteptăm cu drag,

Joi, 28 februarie 2018, ora 14.00,

la sediul Muzeului Militar Național „ Regele Ferdinand I” Filiala Constanța.


Mangalia News, 27.02.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply