Masonii vor să afle de ce nu avem bani, dacă avem de toate

0
1318

Masonii vor să afle de ce nu avem bani, dacă avem de toate.
23-02-2019, scris de Gigi Haleţ în ziarul Timpul.
 
Conferințele MLNR Viitorul României sunt în continuare interesante, deși temele alese sunt grele și importante, adică pot fi și plictisitoare. Așa că le evită toată lumea. Mai bine stăm acasă, tăcem și dăm vina pe alții.

Vineri 22 feb. seara în Aula Univeristății Ovidius, multă lume bună, cuviincioasă și curioasă, vrând să afle cum să facem treabă bună dacă avem de toate dar nu avem bani.

“Promovarea capitalului și business-ului autohton”, așa se numește Conferința și de-abia așteptăm să vedem cine se pricepe la așa ceva.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, ne vorbește încă de la început frumos, atractiv, despre noi, despre ce mai face astăzi România, astfel încât dacă mai insista puțin ne împușcam toți, în loc să plângem sau să ne apucăm de treabă. Am înțeles de la dânsul că acolo, la Cameră, sunt niște chibiți care fac tabele și grafice mai bune ca ale guvernului, dar care nu folosesc nimănui, pentru că sunt triste și dezamăgitoare. Rămâne în continuare un mister de ce această Cameră de Comerț se mai numește și de Industrie, dacă nu mai avem așa ceva și nici care sunt dușmanii nostri, sau cu ce am greșit. Nu știm cu ce l-am supărat pe domnul Președinte, de nu a mai stat până la sfârșit ca să răspundă la întrebări, mai ales că ne-a promis și eram curioși. Mesajul dumnealui a fost foarte pesimist, destul de antiguvern, părea că nu mai avem nimic de făcut. Poate doar Conferințe. Sala se blegise toată, noi eram triști, morocănoși, dezamăgiți și nu ne mai trebuia nimic. Așteptam ceva vesel și cu tentă optimistă ca să ne mai revenim puțin, să nu ne luăm la bătaie. Nu am avut noroc și nu din vina noastră.

Doamna Diane Vancea, prorector la Univeristatea Ovidius, își aduce aminte că a făcut multă politică în Constanța pe vremea țărăniștilor și că îi place să vorbească în public, așa că ne ține un speach cam lung, întocmit de Banca Mondială pe bani grei, precum că orașul nostru ar fi un fel de magnet, deși nu am înțeles pentru cine și cum arată el, magnetul.

Domnul Ionel Ștefan, primul matematician care muncește încă din tinerețe șef la fisc, face o analiză pline de povețe despre cum să fii, dacă vrei, un antreprenor de succes astăzi pe la noi, cu bani de la soacră-ta, că de la bănci e aproape imposibil. Banca poate să îți dea bani mai ușor, dacă ai treabă cu Statul, ca să garanteze el pentru tine.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Managerul de la Radio Constanța, Daniel Sîrbu, vrea din nou să ne impresioneze în primul rând pentru că știe cum e cu microfonul, apoi că se poate vorbi serios și despre Fake News, care nu vor altceva decât să ne facă buba ori pe unde umblăm, încă brambura, mai ales cu treburi de faceri. 

Nu am reușit să aflăm dacă vreunul din cei trei e mason, așa că ne-am mulțumit cu ce am putut înțelege fiecare, după posibilități, pregătire sau interes. Astăzi mai puțin, data viitoare mai mult.

Marea Lojă Națională din România are de gând să continue cu astfel de conferințe și bine face.

“Ciclul de conferințe organizate de Marea Loja Națională din România împreună cu partenerii acestui proiect reprezintă unul dintre punctele programului Masoneria Română pentru România, prin care se urmărește nu doar o mai mare deschidere a instituției noastre către publicul larg, ci și dezbaterea unor teme de actualitate pentru țara noastră. Prin aceste teme, demonstrăm încă o dată că Marea Loja Națională din România își asumă rolul de parte activă a societății românești. Conferința având ca temă “Promovarea Capitalului și Business-ului autohton” este cu atât mai importantă cu cât în ultima perioada asistăm nu doar la o criză a forței de muncă în România, ci și la schimbări majore pe piața capitalului”, spune prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

Mai mult, în Ziarul Timpul.


Mangalia news, Luni, 25.02.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply