MANGALIA NEWS, DE 7 ANI, MEREU APROAPE DE CITITORII SĂI! [Foto/VIDEO]

0
2054

MANGALIA NEWS, DE 7 ANI, MEREU APROAPE DE CITITORII SĂI! Editorial. Cotidianul online MANGALIA NEWS împlinește astăzi, sâmbătă, 23 februarie 2019, șapte ani de la lansarea sa în iarna anului 2012…

După cum bine știți, dragi prieteni, stimați cititori, portalul MANGALIA NEWS cuprinde: Știri din Mangalia, știri din sudul litoralului și din lumea largă, mai precis: Anunțuri, Artă / Cultură / Educație, Știință, Divertisment, Evenimente, Opinii civice, Proiecte pentru zona Mangalia, Economice, Oportunități de afaceri și Locuri de muncă, Sport, Sănătate, Turism, Hobby și Administrație publică.

Acestea sunt domeniile în care ne-am dorit să facem schimb de știri, de impresii, de gânduri, cu cititorii noștri, întru binele ”Cetății”, al locuitorilor și al oaspeților ei. Dacă, alături de colaboratorii noștri valoroși, am reușit să mișcăm câte ceva în bine, pe parcursul celor 7 ani de zile (și de nopți!), ne bucurăm.

Pentru Mangalia, cu salba ei de stațiuni și pentru sudul litoralului – Limanu, cu stațiunile 2 Mai, Vama Veche și pentru celelalte localități apropiate – Albești, 23 August, Pecineaga, Costinești, Negru Vodă, avem rubrici speciale pe prima pagină, prin intermediul cărora informăm cititorii despre evenimentele cotidiene și promovăm turismul în zonă.

Rubrica ECONOMIE – IMM vă ține la curent cu toate noutățile despre aceste domenii vitale ale activității economice din zona Mangalia, dar și din țară și din lume.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Despre Șantierul naval Damen Shipyards Mangalia avem o rubrică specială. Domnul Laurențiu Gobeajă, președintele Sindicatului Liber Navalistul, ne informează prompt despre activitățile din șantier.

Cele mai diverse anunțuri, dar și oferte și cereri de Locuri de muncă sau de Oportunități de afaceri, le găsiți la rubrica ANUNȚURI MANGALIA NEWS și pe grupul cu același nume.

Știri despre Administrația Publică Locală, publicăm aici, iar Opiniile cetățenilor le aflați aici. Ce spun aleșii locali, aflați la rubrica intitulată Consilierii locali în direct, iar despre planurile de dezvoltare a zonei Mangalia, cititorii noștri se pot informa la rubrica Proiecte pentru zona Mangalia.


COLABORATORI

Între colaboratorii de prim rang ai cotidianului online Mangalia News, se numără la loc de cinste conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, ”Doamna publicisticii dobrogene”, așa cum am numit-o noi cu drag și profund respect, inspiratoarea serialului ”MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale”, scriitorul și publicistul Mircea M. Ionescu, dar și prof. univ. dr. Dorin Popescu, ex-diplomat, analist politic, expert în geopolitică, eseist, cadru didactic universitar, președintele Asociației ”Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța, alături de doctorul în Istorie Sorin Marcel Colesniuc, director general al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, economistul Marin Florian, președintele Federației Sindicatelor Libere din România (BNS Frăția) și prof. dr. Nicoleta Ciachir – scriitor, istoric.

Ne bucură colaborarea cu personalități marcante din întreaga țară, dar și de peste hotare: Viorica Bălteanu, prof. univ. dr. Universitatea de Vest și Politehnica Timișoara, scriitor, lingvist, publicist, Mădălina Corina Diaconu, publicist la Radio România Cultural, Dana Fodor Mateescu, publicist, scriitor, București, Florentina Loredana Dalian, publicist, scriitor, poet, Slobozia, Luminița Popescu, publicistă, Suceava, Ioan Iacob, cadru universitar, publicist, București, Ana-Elisabeta Florescu Coșereanu, Muzeul Botoșani, Alba Popescu, 6TV, emisiunea ”Un veac de Unire”, Mioara Gram, din Texas, USA și Ecaterina Cîmpean (Cathy), de la Radio ProDiaspora, iar lista nu se încheie aici.


PICTORI, GRAFICIENI, BENZI DESENATE: Eugeniu Barău, pictor, Tulcea, Mihai Ionuț Găgeanu, grafician, benzi desenate, Paul Stoica, acuarelist, Madrid, Spania, tatăl doamnei profesoare Ramona Buzea, David Croitor, pictor, Vatra Dornei, Alexandru Ghinea, pictor marin, Mangalia, Luiza Cala, artist plastic, Mangalia. Cu toții sunt prezenți în articolele publicate de noi.

Paul Stoica, Spania, Madrid.

MEDIA, FOTO, VIDEO: Lucian Blaga, CEO Arca TV, Huston, Texas, USA, Cătălin Anastase, foto-reporter, Sydney, Australia. Mențiune specială pentru Rareș Bâdrea din Melbourne, Australia, aflat ”La cratiță”, în emisiunile Arca TV. 🙂

Articolele publicate de Mangalia News despre Arca TV, Televiziunea românilor de pretutindeni, pot fi vizualizate aici.


Le mulțumim în continuare și lui Cristian Cealera, pentru colaborarea admirabilă, pentru Poveștile sale dedicate Mării Negre, ca și lui Liviu Predescu, redactor muzical la Radio Constanța. Se cuvine a-i aminti aici și pe scriitorii locali Dora Alina Romanescu și Virgil Stan, poeta și eseista Silvana Cojocărașu, pe talentatul și profundul poet Robert-Marius Dincă, pe Adina Lozinschi și pe ceilalți membri ai Clubului Artelor Solteris. Un parfum oriental deosebit ne aduce în scrierile  sale Urfet Șachir, căreia îi mulțumim și cu acest prilej. Galeria de Artă din Saturn a Luizei Cala este și ea prezentă pe portalul Mangalia News.

Cristian Cealera și Poveștile Mării Negre.

SPORTUL și MUZICA au, de asemenea, câte o rubrică specială, iar umoriștii români de renume, printre care Marian Avramescu, Mihai Matei, dar și Năstase Leonte, sau Ananie Gagniuc, oferă cititorilor noștri momente de destindere, dar și momente de reflecție, prin caricaturile sau gag-urile dumnealor, la rubrica de PAMFLET / UMOR.

Ne onorează în mod deosebit colaborarea cu artiștii fotografi de elită din toată țara: de la Galați, Mircea Bezergheanu, împreună cu ”haita” sa de peste tot, Diana Buzoianu, actulamente la Londra, sau Sorin Onișor, de la Timișoara, Eduard Armeanu din Craiova, ”Cel mai bun medic dintre fotografi și cel mai bun fotograf dintre medici”, sau Cosmin Tomoiaga, din Maramureș, ori Sorin Dediu, din Bacău, Paul Palencsar, jurnalist și fotograf din Baia Mare, sau ”meseriașii” constănțeni Bogdan Dumitru (Claboo Media) și Dan Cristian Mihăilescu, cel supranumit ”artistul fotograf al Mării Negre”… Pentru toți am rezervat rubrica: FOTO/VIDEO, un răsfăț, un regal pentru priviri și suflete.

Tot aici publicăm și fotografiile realizate de pasionații ”vrăjitori de imagini” din Mangalia, dintre care îi amintim pe: Ruxandra Georgescu, Valerian Șarînga, Daniel Păcurici, Ciprian Petreacă, Bogdan Turtoi, Roberto Cojan, Niran Ibadula, Elena Stroe și Maria Cazacu.


Mangalia News este partener media oficial în Proiectul ARCA TV USA, (Houston, Texas), Televiziunea românilor de pretutindeni, Mangalia News fiind primul cotidian online din România, partener media oficial într-un proiect media de o asemenea anvergură.

Mulțumim, Lucian Blaga, CEO Arca TV USA, pentru acest proiect generos, adresat tuturor comunităților de români din Diaspora și de Acasă! Pentru noi toți, această inițiativă originală este deosebit de importantă! Dumnezeu să binecuvânteze România și pe toți românii, oriunde s-ar afla ei! Dumnezeu să binecuvânteze America!


Paginile și grupurile noastre pe Facebook, Twitter și YouTube:
Mangalia News Punct Ro – pagina de Fb;
MANGALIA NEWS OFICIAL – grup; 
#AnunturiMangaliaNews – grup; 
#Limanu2MaiVamaVecheHagieni – grup; 
ROMÂNIA POZITIVĂ – grup recent înființat, cu conținut dedicat;
Mangalia News, pe Twitter;
Mangalia News, pe Issuu.com – materiale de lectură;
Mangalia News, pe YouTube – Videoclipurile publicate de Mangalia News.

N.B: Ca un supliment zonal, am lansat anul trecut site-ul www.VamaVeche2Mai.ronou mijloc de comunicare între prietenii stațiunilor 2 Mai și Vama Veche:

Dar de pagina VamaVeche2Mai, ce ziceți? 🙂


MULȚUMIRI, TUTUROR!

Mulțumiri, prietenului Ionel Rugea, de la Mangalia.TV;
Mulțumim, Anca Niculescu și Mihaela Marin, de la Ediția de Sud;
Mulțumim, Marcel Almăjanu, de la MangaliaOnline.

Ca de obicei, mulțumiri speciale, colegelor și colegilor de redacție, precum și specialiștilor IT din echipa tehnică Mangalia News!


Mangalia News va continua să păstreze aceeași linie de conduită editorială neutră, creatoare, pozitivă și va oglindi preocupările cotidiene ale cetățenilor din Mangalia și din sudul litoralului, vom continua să fim un liant firesc și necesar între cetățeni și autoritățile locale, între turiști și posibilii investitori, pentru ca Cetatea și întreaga zonă să prospere!


ȚINEM CÂT MAI APROAPE!

Prof. Traian Lupu, coordonator programe Mangalia News.


Mangalia News. Publicat Sâmbătă, 23.02.2019. [email protected]



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply