Luminita Popescu: ‘Mă uit cu scîrbă la îmbuibații ăștia, cît scandal pentru că s-a mărit alocația copiilor de la 84 la 150 de lei. Vă dați seama ce nenorocire? Va intra țara în colaps, domnule!’

0
1471

Luminita Popescu: “Mă uit cu scîrbă la îmbuibații ăștia, cît scandal pentru că s-a mărit alocația copiilor de la 84 la 150 de lei. Vă dați seama ce nenorocire? Va intra țara în colaps, domnule!

Eu o înțeleg pe asta cu deficitul bugetar, numai eu știu de cîte ori am rămas cu ochii în soare pe la sfîrșitul lunii și ziua de salariu nu mai venea, parcă, dar, băi lăfăiților, băi gușaților, ați tăiat tot ce era de tăiat, ați economisit, ați terminat cu irosirea banului public, ați tăiat pensiile speciale și gata!, hai să luăm și de la copii??? Cum rămîne cu “viitorul țării”, cu “natalitatea” și “cei care ne vor plăti pensia”?

Cînd am născut, în 2003, am văzut cu ochii mei cum spălau asistentele mănușile de unică folosință și le uscau pe calorifer. Curgea acolo într-o chiuvetă de inox sînge, lichid amniotic gălbui și resturi de placentă. M-am să uit în viața mea asta.

A doua zi, cînd a fost nevoie de ceva medicamente pentru copil, după ce că văzusem moartea la naștere (doctorul mi-a luat banii și a plecat acasă că, na, era ziua de Paște, moașa avea draci că nu i-am dat cît i-am dat lui), m-au trimis la farmacia spitalului să le cumpăr că, deh, nu erau bani ca să le primesc gratuit.

Atunci m-am jurat că alt pruncuț eu nu mai fac, deși i-am iubit așa de mult încît aș fi făcut un regiment de zîmbete și gîngureli.

Vi se pare mult 150 de lei pentru un copil în condițiile în care doar transportul lui la școală costă 11 lei PE ZI (în cazul meu sunt 18 km, dar poate costa și mai mult, bineînțeles), iar decontarea e de rîsul curcilor?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Eram în Germania în 2007 și m-au întrebat ăia cît e alocația pentru un copil în România. Din ianuarie se mărise cu 7 lei, de la 25 la 32 de lei. Tot atunci un euro era aproximativ 3, 17 și le-am zis că e 10 euro pe lună. Eu cîștigam bani ăștia în două ore, sau chiar una, acolo. Mi-a fost rușine, vă spun sincer. Acum, 12 ani mai tîrziu, în vreme ce voi, îmbuibaților, v-ați îmbogățit din bani publici și fel-de-fel de mînării, alocația nu a ajuns la 20 de euro.

Mama m-a învățat să vorbesc frumos, dar fi-mi-ar scîrbă de voi, nesimțiților!

PS: Nu vreți să știți cum mi-au tremurat mîinile cît am scris postarea asta. Am editat-o de vreo șapte ori, ca să corectez greșelile”. 

Luminita Popescu, 16 februarie 2019


Mangalia News, duminică, 17.02.2019. Alte articole primite de la Luminița Popescu, puteți citi aici



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply