Mangalia: Pe mai multe străzi din cartierul Dobrogea II, au început lucrările de reabilitare și asfaltare, cu finanțare guvernamentală [FOTO]

0
2264

Mangalia: Pe mai multe străzi din cartierul Dobrogea II, au început lucrările de reabilitare și asfaltare, cu finanțare guvernamentală.

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, un proiect de reabilitare și asfaltare pe mai multe străzi din cartierul Dobrogea II. Proiectul se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu finanțare guvernamentală și cuprinde modernizarea infrastructurii, prin lucrări de înființare a rețelei de apă-canalizare și pluvială, precum și amenajarea tramei stradale.

În prima etapă a sistematizării acestui cartier, începută în septembrie 2018, s-au realizat lucrările de racordare la sistemul de apă și canalizare, inclusiv la rețeaua de apă pluvială. În prezent, se derulează cea de-a doua etapă a proiectului, în cadrul căreia se efectuează lucrări premergătoare asfaltării și, ulterior, cele de  asfaltare completă, pe toate cele 14 străzi supuse modernizării.

Totodată, se vor înființa trotuare, se vor efectua lucrări la terasamente și se va amplasa mobilier urban, pe străzile afente proiectului: str. Nicolae Grigorescu, Ion Mincu, Neagoe Basarab, Dimitrie Cantemir, Gheorghe Asachi, Costache Negrutzzi, Tudor Arghezi, Alexandru Macedonschi, Duiliu Zamfirescu, George Călinescu, George Bacovia, Octavian Goga, George Topârceanu și Constantin Brâncuși.

”După foarte mulți ani, acest cartier, dat în folosință fără utilități, de fostele administrații, are de anul trecut, rețea de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, dotări firești pentru o zonă urbană. Numai că, în urmă cu 15-20 de ani, s-au dat aceste loturi de case, fără utilitățile aferente, locuitorii de aici, plătitori de taxe și impozite locale, fiind privați de aceste dotări necesare unui trai decent în zona de locuit. Noi am depus la ministerul de resort toate documentațiile necesare, iar în prezent, suntem mulțumiți că eforturile noastre în această direcție au avut rezultatul dorit. Lucrări similare vor avea loc și în alte cartiere, imediat ce vom obține fondurile necesare acestor investiții”, a menționat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

În această perioadă, Primăria Mangalia a demarat și proiectul de modernizare a trotuarelor din cartierul de case al orașului (”Coloniști”). 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 16.02.2019. Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply