Mangalia, lovită de flagelul executărilor silite. Mii de locuitori sunt daţi în judecată pentru că nu îşi plătesc datoriile

0
934

Mangalia, lovită de flagelul executărilor silite. Mii de locuitori sunt daţi în judecată pentru că nu îşi plătesc datoriile.

Mangalia pare a fi lovită de un veritabil flagel al executărilor silite. Numai de la începutul acestui an, au fost inițiate 275 de acțiuni în instanță având ca obiect ”încuviințarea executării silite”. Fenomenul a căpătat o amploare fantastică, în 2018 fiind înregistrate la Judecătoria Mangalia peste 3.000 de dosare de executare silită. În 2019, ritmul este și mai susținut, judecătoria înregistrând 11 chemări în judecată ale locuitorilor din oraș, pe zi. Cele mai multe vin din partea IFN-urilor și în special de la Provident, dar există circa 70 de chemări în judecată și de la Callatis Therm SA, furnizorul local de căldură și apă caldă. Judecătoria Mangalia a aprobat toate cererile de executare silită.

Cele mai multe chemări în judecată pentru neplata datoriilor înregistrate în prima lună a anului 2019 vin din partea instituțiilor financiare nebancare, în special de la Provident. Debitorii persoane fizice au de restituit sume cuprinse, în general, între 1.000 și 2.000 de lei, plus dobânzi și penalități, dar există persoane care au contract împrumuturi de peste 5.000 de lei și nu au reușit să le mai returneze.

Pe lista celor care execută silit locuitorii Mangaliei se mai află diverse bănci, firme de recuperatori, dar și societatea locală de termoficare Callatis Therm SA. Printre sutele de rău platnici executați silit încă din primele zile ale anului se află și câteva nume interesante, cu notorietate.

Persoane cu notorietate, date în judecată pentru neplata datoriilor […]

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Locuitorii executați de Callatis Therm, Primăria de către RAJA […]

Continuarea în replicaonline.ro, miercuri, 6 februarie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply