Au început înscrierile la Școlile militare. Locuri disponibile, criterii de recrutare, salarii după absolvire

0
2000

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cei care doresc sa urmeze o cariera militara se pot inscrie la admiterea in invatamantul universitar, postliceal sau liceal militar. Candidatii care se vor bate in total pe 2570 de locuri, isi pot depune dosare pana pe 1 martie.

Ofiteri – 893 locuri 

1. Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”, Sibiu (3 ani): 264 locuri
2. Academia Fortelor Aeriene “Henri Coanda”, Brasov (3 ani): 184 locuri
3. Academia Navala “Mircea cel Batran”, Constanta (4 ani): 108 locuri
4. Academia Tehnica Militara, Bucuresti (4 ani): 219 locuri
5. Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 110 locuri din care: 60 – prin Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti (40 medicina generala, 10 medicina dentara, 10 farmacie) si 50 Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures (medicina generala)
6. Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”, Bucuresti (3 ani): 8 locuri.

Maistri militari – 678 locuri

1. Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I” din Pitesti (2 ani): 313 locuri.
2. scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, judetul Buzau (2 ani): 245 locuri.
3. Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale “Amiral I. Murgescu” din Constanta (2 ani): 120 locuri Trebuie precizat ca la maistri militari, un procentaj de cel mult 25% din numarul de locuri este rezervat absolventilor din acest an ai colegiilor nationale militare.

Subofiteri – 399 de locuri

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1. Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre “Basarab I” din Pitesti (1 an): 323 locuri,
2. Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, judetul Buzau (1 an): 76 locuri.

Colegii nationale militare – 600 locuri

1. Colegiul National Militar ”Mihai Viteazul”, din Alba Iulia, judetul Alba -120 locuri
2. Colegiul National Militar ”Dimitrie Cantemir”, din Breaza, judetul Prahova -120 locuri
3. Colegiul National Militar ”stefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc, judetul Suceava -120 locuri
4. Colegiul National Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova, judetul Dolj -120 locuri
5. Colegiul National Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanta, judetul Constanta -120 locuri.

Criterii de recrutare

Pentru admiterea in invatamantul universitar militar de formare a ofiterilor (cu durata intre 3 si 6 ani) se pot inscrie elevii din clasele a XII-a, precum si tinerii care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat si care vor implini cel mult 30 de ani (24 pentru piloti) in anul 2019.

Pentru admiterea in invatamantul postliceal militar de formare a maistrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot inscrie elevii din clasele a XII-a, precum si tinerii care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat si care vor implini cel mult 30 de ani in anul 2019.

Pentru admiterea in invatamantul postliceal militar de formare a subofiterilor (cu durata de 1 an) se pot inscrie:

– soldatii/gradatii profesionisti care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat (sau care vor face dovada obtinerii diplomei pana la concursul de admitere) si care vor implini cel mult 35 de ani in anul 2019, cu o vechime in serviciu de cel putin 2 ani pana la data organizarii concursului de admitere si calificativul cel putin ”Bun” in aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani;

– elevii din clasele a XII-a si tinerii care sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat si care vor implini cel mult 35 de ani in anul 2019.

Pentru colegiile nationale militare (licee militare cu specializare matematica-informatica si durata de 4 ani) se pot inscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolventii care nu au fost inmatriculati intr-o unitate de invatamant liceal sau profesional, cu varsta de cel mult 16 ani impliniti in anul 2019.

Veti incepe cu vizita medicala, apoi veti depune documentele necesare in dosarul de candidat (obligatoriu acte de identitate si de studii, cazier). Selectionarea candidatilor recrutati consta in sustinerea unor probe psihologice si fizice. Fiecare candidat recrutat va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selectie si va fi anuntat cu privire la data prezentarii la centrul zonal de selectie si orientare de care apartine. Detalii obtineti de la personalul recrutor, la inscriere.

Candidatii admisi (selectionati) vor participa la concursul de admitere (examen scris).

Mai multe informatii si consiliere puteti gasi la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare judetene si de sector, unde trebuie sa va prezentati cu cartea de identitate. Pentru liceul militar, trebuie sa mergeti cu unul dintre parinti sau tutorele legal.

Salarii 

Continuarea, pe portalinvatamant.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply