ISU Dobrogea va construi un Centru de formare și antrenament al scafandrilor, în Mangalia

0
1113

ISU Dobrogea va construi un Centru de formare și antrenament al scafandrilor, în Mangalia. 

Replicaonline.ro: Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța intenționează să construiască un bazin acoperit în localitatea Mangalia, pe Soseaua Națională Constanța – Mangalia. Din acest motiv, a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM), proiectul conform documentului ”Centrul pentru formare și antrenament al scafandrilor de intervenție”, în vederea obținerii avizului de mediu.

Beneficiarul investiției își justifică necesitatea proiectului prin faptul că, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin inspectoratele de urgenţă de pe teritoriul României, care este abilitat să intervină în situaţii de urgenţă şi în mediul acvatic (râuri, lacuri sau Marea Neagră), nu dispune în acest moment de un spațiu de pregătire și instruire adecvat.

Mai mult decât atât, Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa consideră necesară crearea unui astfel de centru, în care să se desfăşoare cursuri la care să participe periodic atât scafandrii din cadrul I.G.S.U., cât şi cei din alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (I.G.P.R., I.G.P.F., I.G.J.R.), dotat cu bazin de adâncime, în care pot fi simulate condiţiile din mediul real de intervenţie (curent de apă curgătoare din râu sau fluviu, valuri din mediul marin) şi săli de clasă, in vederea asigurării unei instruiri care să aducă scafandrii la o capacitate de intervenţie optimă.

Amplasamentul pe care se va realiza investiția se află în incinta Secției de pompieri Mangalia, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa, aflat pe Şoseaua Naţională Constanța – Mangalia, având o suprafată de aproximativ 12.000 mp, din cei 23.910 mp ai subunității.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Bazinul va fi acoperit, având luciul de apă de 40 m x 20 m și adâncime în trei trepte, o înălțime totală de 15 metri fiind dotat cu 2 bărci de câte 5 persoane, plute de înnot (30 bucăți), echipament de scufundare complet pentru cursanți (25 bucăți), saulă pentru poligon, baliză pentru marcare poligon (10 bucăți), vestă de salvare (10 bucăți), manechin pentru antrenament (4 bucăți), carabiniere (20 bucăți), lesturi de 10 kilograme pentru formare poligon (10 bucăți).

De asemenea se va ridica un spațiu de cazare cu regim de înălțime P+2E, pentru cazarea a 50 de cursanți, câte 2 cursanți în fiecare cameră, având paturi separate, grup sanitar, telefon, tv și aer condiționat. Pe lângă acestea, obiectivul va fi completat cu o sală de mese, bucătărie, o sală de ședințe pentru 70 de persoane, o sală de sport/ fitness, pentru 25 de persoane, un cabinet medical, o sală de întreținere echipamente și de uscare a acestora, dușuri înainte de intrare în bazin, o sală pentru compresor și anexa pentru butelii de oxigen.

Proiectul este inclus în programul de investiții, iar pentru realizarea investiției sunt alocate fonduri din bugetul de stat și fonduri europene, iar perioada propusă pentru implementare este de 24 de luni, cu o valoare totală de 35.735.990,30 lei cu TVA. (L.M. replicaonline.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply