David Croitor – Retrospectivă artistică 2018. Galerie de tablouri superbe!

0
2378

farmec.ro
carturesti.ro%20

David Croitor – Retrospectivă artistică 2018. Galerie de tablouri superbe!

   ”Mă trezisem cu gândul să pictez niște flori. Așa visasem, sau poate din cauza gripei, nu știu. Am avut noaptea trecută o suită de vedenii cu peisaje luxuriante, verzi, potopite până la sufocare de tot felul de flori agățătoare, urcătoare pe terasă și până spre vârful casei.

   Coboram și urcam pe lujeri cât copacii de groși, lujeri care se înălțau până dincolo de nori, ajungând cu vârfurile până în vecinătatea Cerului, iar când înfloreau, florile și petalele desfăcute Îl gâdilau pe Bunul Creator pe talpa piciorului. Dumnezeu Însuși simțea mângaâierea și se bucura, iar când m-a zărit printre frunzele bogate, cu mâna întinsă spre poalele hainei Lui, mi-a zâmbit dulce și m-a prins în palma-I cât Universul.

   Nu mai avem frică de cădere, pentru că nu mai aveam de unde și unde cădea, maă aflam în centrul, în punctul zero al forței de atracție al Iubirii, iar forța Iubirii e mai tare decât orice formă de gravitație. De aceea, când dragostea lui Dumnezeu mă atrage către El, nu mai pot cădea, nu mai există nicio forță care să mă scoată din inima Lui și să mă arunce cine știe pe ce orbită.

   Deci, așa am visat, că ajunsesem lângă Dumnezeu, la kilometrul zero al Dragostei absolute și eram în culmea fericirii. Și sunt și acum, deși m-am trezit, am gripă, iar afară ninge, potopind zările. Din ceruri, necontenit zăpada se cerne, timpul se scurge, veacul se topește și ochii lui Dumnezeu încă plâng pentru oameni, pentru că-i vrea lângă inima lui.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   O, dacă m-aș putea opri o clipă, ca să pot pricepe trecerea ireversibilă și, mai ales, dacă m-aș putea vedea cât de mic sunt, atunci, da chiar atunci, cât de mare aș putea crește în ochii Celui care mă iubește peste înțelegerea mea! Și parcă numai pe mine mă iubește? Ne iubește pe toți.

   Ce bine ar fi dacă ne-am lepăda de noi înșine și ne-am lăsa iubiți! Între mine și Iubirea divină stă un zid, iar acel zid sunt chiar eu. Un zid atât de greu de dărâmat. Dar nu imposibil. Măcar o fereastră dacă aș putea săpa în acest zid, și atunci cum s-ar mai revarsa Lumina înlăuntrul meu, de mi-ar pătrunde până la suflet, învăluindu-l și mântuindu-l pe veci!” 

Celelalte episoade din serialul dedicat pictorului David Croitor pot fi vizionate aici.

Pagina sa de Facebook, aici: facebook.com/croitor.david


Mangalia News, 13.01.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply