Cel mai amplu proiect pentru extinderea plajelor românești a fost transmis pentru aprobare Comisiei Europene

1
307

Cel mai amplu proiect pentru extinderea plajelor românești a fost transmis pentru aprobare Comisiei Europene.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (AM POIM), din Ministerul Fondurilor Europene, a transmis către European Commission aplicația pentru proiectul major Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020).

Contractul pentru finanțarea acestui proiect, socotit de interes național, a fost semnat, luna trecută, între ministrul Rovana Plumb și directorul general al ANAR, Victor Sandu, în prezența prim-ministrului Viorica Dancilă.

Practic, prin această investiție pregătită cu sprijinul echipei AM PO Infrastructura Mare, a fost extinsă suprafața României cu 60 ha.

Finanțarea de 709 mil. euro pentru această a doua etapă a proiectului (prima a debutat în 2012 și a fost încheiată în primavara acestui an), va avea următoarele rezultate concrete:

– Stoparea procesului de eroziune a plajelor și a falezelor, lucru care ar fi avut ca efect pierderi de teritoriu național;
– Dezvoltarea turismului românesc și dezvoltarea economică și socială a zonei litoralului;

Crearea a 226,12 ha plaje noi, astfel:

– Mamaia va avea cu 53 ha mai mult:
– Agigea + 6.300 mp;
– Eforie + 33 ha;
– Costinești + 16 ha;
– Olimp + 32 ha;
– Neptun-Jupiter + 30 ha;
– Aurora-Venus-Balta Mangalia + 37 ha;
– Saturn-Mangalia + 20 ha;
– 2 Mai + 4,5 ha.

Construcția va debuta în cea de-a doua jumătate a anului viitor și va avea o durată de implementare de 5 ani (2019 – 2023).


Mangalia News, 02.12.2018.


1 COMENTARIU

  1. Eu cred că eroziunea plajelor ar putea fi stopată în mare parte, prin amplasarea unor diguri intermediare între cele existente din stațiuni. În felul acesta s-ar opri și formarea valurilor care au dus la atâtea cazuri de înec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm să scrieți numele dvs. aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.