‘REALITĂȚI PARALELE’ – Admirabilă proză scurtă semnată de comandorul Ovidiu Mihalache [Foto/VIDEO de la lansarea cărții]

    0
    1527

       ‘REALITĂȚI PARALELE’ – Admirabilă proză scurtă semnată de comandorul Ovidiu Mihalache. Foto/video de la lansarea cărții.

        Duminică, 9 decembrie 2018, Sala Coloanelor de la Cercul Militar Mangalia s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru publicul din Mangalia, dornic de evenimente culturale de calitate. Au ținut să fie prezente la acest eveniment personalități ale urbei noastre, precum și invitați de marcă din domeniul Culturii și Artei.

        Domnul comandor Petrică Pârvu, comandantul Garnizoanei Mangalia și scriitorul Ovidiu Dunăreanu au rostit alocuțiuni elgioase la adresa autorului și a cărții sale, care ”reflectă Adevărurile paralele povestite în stil personal”, după cum afirma și prof. univ. dr. Octavian Unc, cunoscut medic constănțean, dar și poet și publicist remarcabil.

       Pline de emoție au fost momentele în care poeta Emilia Dabu, cea care a prezentat programul întâlnirii, le-a invitat să ia cuvântul pe doamna prof. Corina Mihalache, director al Liceului ”Callatis”, partenera de (-o) viață a autorului cărții și pe fiica dumnealor, care au povestit câteva aspecte ”de culise” din procesul de redactare a primului volum de proză scurtă ce poartă semnătura lui Ovidiu Mihalache.

        Printre cei prezenți la această lansare i-am remarcat pe Sorin Marcel Colesniuc, doctor în Istorie, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pe doamna Liana Naum, gazdă desăvârșită a unor asemenea evenimente de prestigiu, pe scriitoarele Dora Alina Romanescu și Adina Lozinschi, pictorul și graficianul Nicolae Găgeanu, George Șerban-TV, Mariana Oleniuc, artist plastic, Ionel Rugea, membru al Cenaclului Solteris, directorul Mangalia.TV, prof. Emil-Corneliu Ninu, publicist și animator local, prof. Traian Lupu, coordonator de programe al cotidianului online Mangalia News și mulți alți invitați, unii veniți de la mare distanță, special pentru acest eveniment cultural deosebit.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

        Înainte de a se trece la ”repriza de autografe”, cei prezenți în sală au ascultat un moment muzical special oferit de trio-ul Corina Mihalache, George Șerban și Viorel Bibu, cel care a mărturisit că se pregătește pentru a deveni preot.

        Iată mai jos o selecție de fotografii de la lansare, urmând ca filmul să fie urcat după ce ni-l vor oferi colegii de la Mangalia.TV.

       Postfață: ”Viața literară a Mangaliei se îmbogățește cu un nume nou, acela al comandorului de marină Ovidiu Mihalache. Publicând această primă carte, după o îndelungată și exigentă elaborare, el face dovada unei înclinații admirabile pentru proza scurtă. Povestirile sale sunt pline de vervă și de culoare, de ironie și umor, măiestrit insinuate, au expesivitate stilistică și forța de a te captiva. Multitudinea întâmplărilor și personajelor, descrise cu mână sigură, alcătuiesc o cronică a realității imediate în care ne regăsim cu toții. Realitate ”dulce-amăruie”, ce întrece orice închipuire, trăită de autor, după cum mărturisește, ”cu sufletul”. Ovidiu Dunăreanu.


    Mangalia News, Luni, 10 decembrie 2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply