Anunț important pentru toți patronii. Cum scapă de amenzile uriașe pregătite de ANAF

0
76

Anunț important pentru toți patronii. Cum scapă de amenzile uriașe pregătite de ANAF.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că ANAF nu va amenda firmele care și-au comandat deja noi case de marcat fiscale cu memorie, obligatorii de la 1 noiembrie.

“Nu renunţăm la chestia asta, degeaba se insistă, degeaba se doreşte prorogare de termene, nu merge (…) vine control de la ANAF. Foarte bine. Nu o să dăm la niciunul nici o amendă. Este doar un avertisment şi nimic altceva.

Ideal ar fi fost ca statul să facă ce? Cumpăra case de marcat, discuta dinainte, spunea care sunt stocuri agreate, cine e autorizat, cumpăra un număr de case, le distribuia în piaţă şi oamenii, într-un an de zile, îşi achitau lună de lună costul acelei case şi era închisă discuţia. Dar măcar statul să înveţe din greşeli pe viitor, la astfel de idei să se gândească şi la efectele în lanţ. Dar trebuie să închidem această discuţie cu casele de marcat.

Eu o să fiu săptămâna viitoare, luni şi marţi, la Bruxelles pentru a discuta cu miniştrii de Finanţe şi am vorbit cu colegul meu din Ungaria, care are sistemul foarte bine pus la punct şi căruia i-am cerut să-mi dea efectiv sistemul pe care dânsul îl are pentru a putea interpreta aceste date. Întreba cineva de ce vă trebuie acest sistem dacă dumneavoastră nu puteţi prelucra datele? Casele de marcat stochează inclusiv online”, a precizat ministrul Finanţelor.

Mai mult, aici.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm scrieți comentariul
Vă rugăm să scrieți numele dvs. aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.