Vin banii pentru elevi! Ministerul Educatiei: Școlarii vor primi 250 de lei pe lună

0
1461

Vin banii pentru elevi! Ministerul Educatiei: Școlarii vor primi 250 de lei pe lună.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a semnat doua contracte de finantare din fonduri europene, in valoare totala de 114 milioane euro, care vizeaza proiectele “Bani de liceu” si “Bursa profesionala”. Elevii din familii cu venituri mici vor primi cate 250 de lei pe luna, daca vor frecventa cursurile, iar cei din scolile profesionale vor beneficia de o indemnizatie lunara de 200 de lei.

MEN anunta acest contract incheiat pentru programul “Bani de liceu”, cu o valoare de 31 milioane euro, va permite sustinerea si continuarea acestui program si va acoperi cheltuielile realizate sau estimate pentru perioada anilor scolari 2015-2019 pentru acest tip de sprijin.

Incepand cu acest an scolar, fiecare beneficiar al programului “Bani de liceu” va primi, lunar, pe intreaga durata a cursurilor, in situatia respectarii tuturor conditiilor legale prevazute, suma de 250 lei, fata de 180 lei lunar, suma primita anterior majorarii.

De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost indexata de la 150 la 500 lei/membru de familie, urmare a corelarii acestui plafon la situatia economica actuala (salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata fiind stabilit, incepand cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In ceea ce priveste contractul de finantare semnat intre Centrul National pentru Dezvoltarea invatamantului Profesional si Tehnic si Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul “Bursa profesionala”, acesta are o valoare de 83 milioane euro.

“Banii vor acoperi cheltuielile realizate de statul roman in cadrul programului, pentru perioada anilor scolari 2015-2018, si vor asigura continuarea acestuia in anii urmatori, in limita alocarii financiare estimate din Programul Operational Capital Uman, prin care sunt derulate ambele proiecte”, au anuntat reprezwentantii MEN.

Potrivit acestora, prin “Bursa profesionala”, peste 80.000 de elevi din clasele IX-XI din invatamantul profesional, inclusiv invatamantul dual, vor fi stimulati sa-si continue studiile cu burse acordate din fonduri europene, 20% dintre elevi provenind din mediul rural. (sursa: portalinvatamant.ro, 15.10.2018).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply