Programul Start-Up Nation 2018 a fost îmbunătățit prin dialog deschis, în beneficiul întreprinzătorilor debutanți
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat, astăzi, versiunea actualizată a proiectului Ordonanței de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, act normativ care se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018.
În elaborarea actelor normative și procedurilor ediției 2018 a programului Start-Up Nation, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a beneficiat de experiența derulării ediției 2017, analizând și preluând cele mai bune practici rezultate din aceasta, atât pentru procesul de aplicare și selecție a proiectelor, cât și pentru procesul de implementare.
”Am avut un proces de consultare publică intens, corect și onest, cu societățile de consultanță și în cadrul Comitetului Consultativ pentru Dezvoltarea IMM-urilor. Dezbaterile au fost de un real folos procesului de modelare a Start-Up Nation 2018 și am preluat în mod transparent și cuprinzător sugestiile tuturor părților interesate, cu precădere ale antreprenorilor, adevărații beneficiari ai acestui program. Le mulțumesc tuturor celor care au transmis propuneri cu privire la Programul Start-Up Nation și îi asigur că în elaborarea ediției 2018 am ținut cont de absolut toate sugestiile justificate și realiste primite”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.
În urma procesului de consultare publică, a fost unanim acceptată ideea de a modela programul Start-Up Nation în interesul întreprinzătorilor.
”Ne orientăm către o dezvoltare echilibrată a României și ne concentrăm, în sensul acesta, pe multiplicarea poveștii de succes a ediției 2017 a Start-Up Nation. Este corect să oferim o șansă și întreprinzătorilor din zonele mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic, iar Start-Up Nation înseamnă retrezirea spiritului antreprenorial și susținerea financiară a debutului în afaceri”, a mai spus ministrul Oprea.
Astfel, ținând cont de sugestiile primite, prin punctajul acordat în urma modificării Ordonanței de Urgență, se oferă o șansă egală de obținere a finanțării pentru afacerile pornite în domeniile: producție, servicii și industrii creative.
De asemenea, procesul de selecție a proiectelor se va face pe bază de clasament (punctaj) și criterii de departajare transparente în condiții de punctaj egal, renunțându-se la contractarea proiectelor pe baza principiului “primul venit – primul servit”.
Mangalia News, 17.10.2018.