Luminita Popescu: Cînd vă văd, pe-o samă dintre voi, cum v-ați ajuns… Vă este rușine să spuneți: Sunt creștin.

0
1360

Luminita Popescu: Cînd vă văd, pe-o samă dintre voi, cum v-ați ajuns…

De parcă voi n-ați făcut niciodată caca în fundu’ grădinii, acolo unde punea mămuța, ca la domni, un ziar Scînteia, să fie de citit și de alte cele.

Rîdeți acuma că țăranii au rămas ca la 1900 toamna, că merg să pupe moaște, ca niște proști și înapoiați ce sunt. Vă este rușine să spuneți: Sunt creștin.

Ați fost botezați numai așa de sanchí, că n-au avut nănașii voștri ce face decît să se lepede de Satana, așa cum vă lepădați voi acum de Dumnezeu? S-a îmbătat tătică-tu de bucurie că și-a dat pruncuțul “la lege”, numa’ de prost așa, ha? Și mămică-ta, ce bucuroasă a fost că, după botez, nu te mai trezeai în toiul nopții zbierînd ca din gură de șarpe. Aveai, maică, înger păzitor, erai cineva.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă întreb acum, voi de unde ați răsărit așa simandicoși?

Nu cumva v-a sters la curuț o bunică credincioasă? Nu v-a vorbit despre tainele pădurii un bunic ce se căca în fundul grădinii?

Voi acuma sunteți apărătorii LGBT, mvai tuh, vă dați în urma trenului și dinaintea cozonacului pentru ei. Bravo vouă, e frumos cît-de-cît, dar de ce nu sunteți toleranți și cu cei enumerați mai sus?

Nu vă dor fălcile de cît ați rîs de babeta ce-și face cruce în dreptul bisericii, aplecîndu-și cocoașa pîn’ la pămînt? Ziceți că se închină la “prieteni imaginari”, pe cînd voi vă tăvăliți numai în adevăruri absolute.

Mai povestiți vreunul despre bunelul? Da, îngrămăditul ăla fără dinți, care vă ținea în poală și vă povestea despre Cotul Donului și cum bea el apă din goaca ce o lăsa copita calului. Da, ăla ce-a venit cu mantaua spartă de gloanțe, ca să o arate drept minune de la Dumnezeu că a scăpat cu zile din tranșee, ca să vă lase vouă țara întreagă. Vreți eroi? Ăștia vă sunt eroii!

Da, vă văd prin Mall-uri cu 3 lei în buzunar, tînjind bezmetici după o șaorma. De voi mi-e milă, nu de țăranul ce se cacă în fundul grădinii. Ăsta, nici supus torturii nu se leapădă de rădăcini, așa cum ați făcut voi pentru patima nimicului.

Luminita Popescu, octombrie 2018. 


Mangalia News, 14.10.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply