EuRoFestCultura, festivalul de cultură românească de la Bruxelles, inițiat de Mircea Diaconu, a ajuns la ediția a patra

0
858

EuRoFestCultura, festivalul de cultură românească de la Bruxelles, inițiat de Mircea Diaconu, a ajuns la ediția a patra.

În perioada 10-14 octombrie 2018, la Palatul Artelor Frumoase BOZAR, din Bruxelles (Rue Ravenstein, 23) se va desfășura cea de-a patra ediție a EuRoFestCultura, festival de cultură românească organizat la iniţiativa şi sub patronajul europarlamentarului Mircea Diaconu, direcția artistică și executivă fiind asigurată de European Artists Management.

Dedicată sărbătorii Centenarului, ediția 2018 a EuRoFestCultura are ca parteneri principali Institutul Cultural Român Bruxelles și Primăria Municipiului București și beneficiază de sprijin din partea Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, respectiv a Ambasadei României în Regatul Belgiei.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc miercuri, 10 octombrie, ora 18.15, prilej cu care vor fi vernisate expoziția de fotografie-document „Regina Soldat”, respectiv expoziția de bijuterie contemporană „Camera Lucida”. Seara se va încheia cu un concert de muzică clasică susținut de Ana Camelia Ștefănescu – soprană, Claudia Bara – pianistă și Tatiana Samouil – violonistă.

Joi, 11 octombrie, ora 17.00, va avea loc vizionarea filmului „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, regizat de Sergiu Nicolaescu, iar la ora 18.00 scriitorul Nicolae Badiu își va lansa volumul aniversar „Poarta 3 – maşina cu nume de ţară, Dacia”. De la ora 19.00 va fi proiectat filmul documentar „Braşov 1987. Doi ani prea devreme”, în regia lui Liviu Tofan, după care va avea loc o întâlnire-dezbatere cu regizorul și cu doi martori ai revoltei de la Brașov din anul 1987.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Duminică, 14 octombrie, de la ora 11.00, Teatrul de animație „Țăndărică”, din București va prezenta spectacolul de teatru pentru copii „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, de Matei Vișniec, în regia lui Ioan Brancu. Concomitent, pentru cei mari vor fi proiectate scurtmetrajele „Pe Valea Cheii, până la Sânt’ Ilie” și „Dobrogea – apa, aerul, pământul”, regizate de Manuela și Adrian Popa. Între orele 14.00 și 16.40 se vor desfășura trei ateliere de teatru pentru copii, fiecare de câte 40 de minute, sub îndrumarea artiștilor Teatrului de animație „Țăndărică”. În încheierea festivalului, la ora 20.00, Teatrul de Comedie București va prezenta spectacolul „Rencontres”, în regia lui Dragoş Huluba.

Detalii cu privire la sălile din Palatul BOZAR în care au loc manifestările culturale din cadrul EuRoFestCultura, prețurile biletelor, subtitrajele asigurate și informații despre edițiile anterioare ale festivalului pot fi obținute accesând site-ul www.bozar.be


Mangalia News, 10.10.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply