Ovidiu Sorin Cupsa:
REFERENDUMUL – BOICOT SAU PARTICIPARE?

1
1312

Ovidiu Sorin Cupsa: REFERENDUMUL – BOICOT SAU PARTICIPARE?

Azi, constatând prezența la vot, m-am gândit serios: ori sunt eu retrograd, ori nu mai înțeleg România zilelor noastre.

Eu cred că boicotarea Referendumului pentru familie, de către cetățeni ai României, respectabili, cu valori morale, cu responsabilități sociale și care au în grijă educarea generațiilor următoare, se bazează pe fisuri logice:

1. Argumentul politic: 
Referendumul este organizat de Dragnea, iar PSD este principalul beneficiar de imagine.
FALS: 
Referendumul este o inițiativă cetățenească, a fost votat de marea majoritate a partidelor politice, iar faptul că te exprimi pe o temă punctuală nu înseamnă că la viitoarele alegeri vei vota automat PSD.
Niciun om sănătos la cap n-o să cadă pe spate de admirație și brusc se va converti în pesedist, dacă trece referendumul sau va deveni uselist, că nu a trecut.

2. Argumentul religios: 
BOR este o instituție retrogradă, care manipulează un segment needucat al populației, pupător de moaște, pentru a susține o teză la fel de retrogradă.
FALS: 
BOR, independent de anumiți prelați care nu sunt tocmai sfinți, este de sute de ani și va mai fi un pilon important al unității neamului Românesc și un izvor de tradiții și morală creștină. Astăzi susține o temă creștină. 
BOR e atât de retrogradă încât fiecare dintre noi ne petrecem viața între botezuri, nunți și înmormântări, Paște și Crăciun etc, oficiate onorabil de același BOR, atunci când interesul propriu o cere.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3. Argumentul utilității: 
România are oricum probleme mai importante decât tema familiei 
FALS: 
România, ca multe alte țări, are probleme cu corupția, cu infrastructura, cu locurile de muncă, emigrația masivă etc.
Aceste probleme nu vor fi nicidecum mai ușor rezolvabile dacă renunțăm la orice temă de natură morală, națională, religioasă. Nu facem altceva decât să ne diluăm identitatea ca popor, dacă singurele teme care ne sensibilizează sunt doar chestiunile de natură pur materială.

4. Argumentul financiar: 
Se consumă 40 mil de euro degeaba.
FALS: 
Resursele pentru organizarea referendumului se consumă oricum.
Faptul că cineva boicotează referendumul nu schimbă cu nimic situația. Banii se consumă chiar dacă TOȚI boicotăm referendumul!

5. Argumentul validării: 
Dacă nu se adună cvorumul de 30%, referendumul nu se validează.
FALS: 
Chiar dacă referendumul nu, rezultatul va fi valid: Constituția va rămâne în această formă. 
Dar exprimarea dreptului cetățenesc în democrație se face prin exercitarea votului. Neparticiparea reprezintă forma cea mai sigură de a-i lăsa pe alții să-ți decidă soarta.

7. Argumentul pro european: 
Europa sancționează fundamentalismul și încurajează diversitatea. Iar noi suntem priviți ca o țară de lunea a treia, dacă validăm referendumul.
FALS: 
Europa este o uniune de state suverane. Încă 6 țări din UE, inclusiv Polonia, au definită în Constituție căsătoria “între bărbat și femeie”. 
Nu cred că Polonia e tratată discriminatoriu la Bruxelles din acest motiv. Dacă noi vom fi, vom fi din cauza slăbiciunilor, nu a virtuților noastre.

8. Argumentul emancipării:
Fiecare are dreptul să facă ce vrea, oricum acest referendum nu va schimba nimic din orientările cuiva.
FALS: 
Nu va schimba orientarea nimănui, dar va schimba ceva în libertatea de afirmare a majorității. Pe termen scurt cu siguranță nu se va întâmpla nimic. 
Dar pe termen lung nu va deveni din ce în ce mai greu să apărăm morala creștină, naturală, a identității de gen. E adevărat că cei mai mulți români sunt heterosexuali, dar și letargici, neimplicați. 
Organizațiile care susțin drepturile minorităților sunt vocale, active și în general eficiente. Din aproape în aproape, ultra-modernismul ne va afecta drastic pe noi, pe copiii noștri și pe copiii copiilor noștri.

9. Argumentul ambiguității: 
Formularea este ambiguă. Cine știe ce votez?
FALS: 
Votezi clar modificarea art 48, alin. 1 din Constituție. Nu amnistierea, nu schimbarea legilor justiției etc. 
Campania pentru referendum, afișele de la intrarea în secția de votare, legea de organizare a Referendumului, nu permit să votezi altceva.

10. Argumentul neinteresului: 
Nu mă interesează ce se întâmplă. Nu mă implic.
FALS: 
Ești oricum implicat social. Toate regulile de guvernare, sociale, morale, fiscale etc, ți se aplică, fie că participi sau nu la decizie. Punct.

Închei cu câteva întrebări retorice: 

1. A devenit atât de retrograd și lipsit de emancipare să fii creștin, să aperi valorile și morala părintească, să afirmi și să acționezi în interesul identității strămoșești?

2. A rechiziționat o instituție sau un partid toate valorile pe care vrem să le transmitem copiii lor noștri și din cauza urii față de ele ne dezicem de ceea ce credem profund?

3. Suntem atât de emancipați încât ne permitem să nu mai transmitem nimic generațiilor viitoare, decât că “fiecare e cu treaba lui” și nu că există un set de reguli morale general acceptate?

Nu am nimic cu nimeni, dar chiar dacă aș fi singurul taliban care mai crede în educația părinților și înaintașilor, săi, tot aș continua să afirm că Dumnezeu a creat omul într-un mod natural.
Și cred că acceptarea fără limitare a oricăror comportamente nenaturale e rețetă sigură spre colapsul social și național.

Sper să nu fiu condamnat pentru “normalitate”! 😊

Dumnezeu să aibă în pază România!

Ovidiu Sorin Cupșa, Constanța, 6 octombrie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Ati spus aici tot ce se poate spune cu bun simt! Eu sunt consternata vazand cat de putin implicati suntem, mai ales cand este vorba despre familie ! Ce poate explica un adult care nu participa la acest Referendum copiilor sai?

Leave a Reply