Încep înscrierile la programele internaționale gratuite Junior Achievement!

0
123
Booking.com

Încep înscrierile la programele internaționale gratuite Junior Achievement!

·        înscrierile la programele educaționale internaționale Junior Achievement se desfășoară în perioada 3-30 septembrie;

·        elevii din școli și licee pot beneficia gratuit de manuale în format tipărit și electronic, aprobate de Ministerul Educației;

·        profesorii pot alege din peste 16 programe educaționale pentru antreprenoriat, finanțe, orientare profesională sau sănătate și viață activă.

25 de ani de programe educaționale internaționale

Înființată acum aproape 100 de ani, Junior Achievement este cea mai mare organizație care leagă mediul educațional de cel de dincolo de băncile școlii, aducând tinerii mai aproape de viitoarea lor profesie și de mediul economic. În anul 1993, 75 de ani mai târziu, un grup de oameni entuziaști a considerat că este timpul potrivit pentru a aduce în România o organizație internațională de educație economică și antreprenorială: Junior Achievement (JA) România.

Profesori, elevi și studenți, profesioniști din comunitatea de afaceri și companii, pentru care educația este parte a drumului lor, au clădit, alături de consiliul director și de echipa organizației, ceea ce este Junior Achievement acum în România: cea mai mare organizație de educație, care, printr-un parteneriat public-privat, aduce anual peste 250.000 de tineri mai aproape de visul lor profesional.

Mii de profesori implementează programele internaționale în fiecare an

În această toamnă, în perioada 3-30 septembrie, se deschide o nouă sesiune de înscriere la programele educaționale internaționale Junior Achievement, implementate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Cadrele didactice pot solicita kiturile JA – manuale pentru întreaga clasă, ghiduri pentru profesori și voluntari, fișe pentru activități, training și consultanță pentru peste 16 programe educaționale – și pot avea acces la proiectele și competițiile organizate în timpul anului.

Anual, peste 250.000 de elevi, sub îndrumarea a 4.000 de profesori, dobândesc competențe pentru viața personală și profesională prin experiențe learning by doing în cadrul programelor pentru dezvoltarea abilităților de viață, al celor de educație antreprenorială, financiară sau economică, dar și datorită programelor pentru orientare profesională ori celui pentru sport și sănătate. Aceste experiențe learning by doing sunt incluse și în cadrul activităților propuse pentru săptămâna Școala Altfel.

Opiniile profesorilor

Iată ce spun profesorii care au implementat programele Junior Achievement în anul școlar precedent:

„Deși, la început de an școlar, era doar o disciplină ca oricare altă, a devenit repede ora noastră cea mai plăcută din săptămâna, ora în care, prin joc, învățam lucruri minunate și interesante, lecția în care nu ne plictiseam niciodată, lecția în care am fost deopotrivă copii și adulți cu roluri serioase în comunitate.

Vă mulțumim!”

profesor, Școala Gimnazială Nr. 37, Constanța.


„Activitățile interactive, desfășurate în grup, au stimulat interesul elevilor pentru antreprenoriat, contribuind la o viitoare inserție socială mai bună, adecvată competențelor pe care și le dezvoltă prin învățare. Exercițiile, jocurile propuse și materialele bine concepute stimulează imaginația, gândirea critică și inovatoare.”

profesor, Școala Gimnaziala Nr. 37, Constanța.


„Copiii au fost fascinați. Ideea de a lucra ca un adult i-a determinat să acorde o importanță sporită fiecărei activități în parte. De asemenea, de remarcat sunt și ideile inovatoare și modul de gândire a unei situații de viață care presupunea adaptarea la economia actuală.”

profesor, Școala Gimnazială Nr. 29 Mihai Viteazu, Constanța.


„A fost o experiență deosebită, fiind primul an de derulare a acestor activități. Elevii au fost deschiși și activi , lucrând în grup și împărțind sarcinile , fiecare participând activ.”

profesor, Liceul Teoretic Carmen Sylva, Eforie Sud.


Pentru oferta educațională Junior Achievement din acest an pentru clasele 0 – XII și pentru detalii privind înscrierea, profesorii pot accesa: www.jaromania.org.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 40 de țări din Europa și 100+ de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 250.000 de elevi din 1.800 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.jaromania.org și pe pagina de Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.


piese-auto-mangalia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele