‘Callatis – Istorie la malul Mării Negre’. Stadiul lucrărilor la proiectul de conservare, restaurare şi punere în valoare a patrimoniului istoric şi cultural al municipiului Mangalia FOTO/VIDEO

1
1832

‘Callatis – Istorie la malul Mării Negre’.

După cum se afirma într-un comunicat al biroului de presă al Primăriei Mangalia, în aprilie 2013 – ”Proiectul se va derula pe o perioadă de 27 de luni, iar valoarea acestuia se ridică la aproximativ 3,1 mil. de euro. “Callatis – Istorie la malul mării”, contractat prin fonduri europene, urmăreşte aplicarea de măsuri de conservare, restaurare şi punere în valoare a patrimoniului istoric şi cultural al municipiului Mangalia.

Acesta se va desfăşura prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Proiectul are ca obiectiv principal creşterea gradului de atractivitate a sudului litoralului şi municipiului Mangalia, precum şi valorificarea potenţialului turistic cultural.

În acest sens, vor avea loc restaurarea şi valorificarea turistică durabilă a trei monumente istorice de valoare naţională şi universală din patrimoniul cultural al Mangaliei.

Este vorba de zidul de incintă nordic, tronson estic şi basilica siriană, colţul de nord-vest al incintei romano-bizantine şi edificiile suprapuse, precum şi mormintele paleocreştine de tip hypogeu, din incinta cetăţii Callatis.

De asemenea, la acest capitol se înscrie realizarea a trei amenajări peisagistice, precum şi crearea infrastructurilor conexe de acces la monumentele istorice”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Iată care este stadiul lucrărilor, astăzi, luni, 24 septembrie 2018, după aproape trei ani și jumătate de la semnarea contractului de finanţare pentru implementarea proiectului initulat “Callatis – Istorie la malul Mării Negre”:

Despre trotuarul de lângă șantier, nu mai zicem nimic. Zic mărunt mamele care trec pe acolo cu cărucioarele cu copii… Poate se va repara și trotuarul, după ce vor fi gata lucrările la proiect…


Mangalia News, 24.09.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Observ că soluţia pricepuţilor de arhitecţi este o pasarelă pe stâlpi metalici băgaţi prin zidul de incintă antic.

    De când şi până când este voie să trec cu stâlpi metalici prin zidul de incintă?

    De ce aş insera în zidăria antică nişte ruginături care vor distruge însăşi componenta vizitabilă a ansamblului?
    Doar întreb…

Leave a Reply