‘Între chin și amin’ – cel mai nou film al regizorului Toma Enache [VIDEO]

0
2365

farmec.ro
carturesti.ro%20

 ‘Între chin și amin’ – cel mai nou film al regizorului Toma Enache.

Regizorul Toma Enache a anunțat că lucrează la noul său lung metraj, intitulat „Între chin și amin”. (Primul său lung metraj s-a numit „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“).

Este povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării din închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul Ciumău, șeful penitenciarului. Prin credință, Tase Caraman supraviețuiește torturilor și, după ce scapă cu viață, compune o „Odă lu Dumnezeu”. Muzica o salvează pe logodnica lui, Lia.

„Am ales tema experimentului de la Pitești pentru a spune un adevăr dureros din istoria recentă a României, un adevăr pe care nu trebuie să-l uităm niciodată și pe care trebuie să ni-l asumăm. Deși este o poveste de ficțiune, ea este inspirată din adevărurile tragice ale acelei perioade”, a declarat regizorul Toma Enache.

Acesta semnează și scenariul, alături de Elena Enache și Eugen Cojocariu. Cei trei s-au folosit, pentru documentare, de mărturisiri ale supraviețuitorilor, prin întâlniri directe sau din cărțile tipărite pe această temă, dar și de vizite în diferite penitenciare, cum ar fi Pitești, Jilava și Aiud.

Din distribuție fac parte atât actori consacrați, cât și tineri talentați din noua generație. Amintim, printre alții, pe Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Victoria Cociaș, Petrică Moraru, George Stanca, Vali Popescu, Ana Pârvu, Kira Hagi, Csaba Ciugulitu, Kim Ciobanu, Laurențiu Stan, Dragoș Stoica, Mircea Taiss, Bogdan Sălceanu, Remus Stănescu, Teodora Calagiu Garofil. Director de imagine este Alexander Sachs, din Germania.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Filmul va avea premiera anul viitor.

Detalii veți putea afla de pe pagina oficială de Facebook a filmului, disponibilă AICI.

Citiți și KIRA HAGI ŞI ALŢI CONSTĂNŢENI DE TOP, ÎN NOUL FILM AL LUI TOMA ENACHE


Mangalia News, 22.09.2018. (Sursa Video: Stiri Dobrogea TV).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply