CO-LAND: 30 de studenți și 15 cadre didactice participă la un atelier tematic internațional, la Mangalia

0
1666

farmec.ro
carturesti.ro%20

CO-LAND: 30 de studenți și 15 cadre didactice participă la un atelier tematic internațional, la Mangalia.

În intervalul 16-25 septembrie a.c., se desfășoară la Mangalia un atelier tematic internațional, în cadrul proiectului CO-LAND: Inclusive Costal Landscapes: Activating green and blue infrastructure for sustainable development of the urban-land interface, finanțat prin programul ERASMUS+2017, componenta „Parteneriate strategice în domeniul educației, instruirii și sprijinirii tinerilor”.

Proiectul reunește aproximativ 30 de studenți și 15 cadre didactice și experți din Belgia, Estonia, Germania, Italia, Olanda și România, reprezentând universități și organizații profesionale, respectiv: Universitățile HfWU Nürtingen-Geislingen, HSWT și Weihenstephan-Triesdorf din Germania), EMU Tartu din Estonia, ULB Brussels din Belgia, Universita degli Studi di Napoli Federico II din Italia, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București (lider de consorțiu) precum și Institutul LE:NOTRE, cu sediul la Viena și organizația internațională a urbaniștilor ISOCARP, cu sediul la Haga.

Atelierul tematic de la Mangalia este organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia și în parteneriat cu Asociația „ProActiv pentru Comunitate”, din municipiul Mangalia și are ca temă analiza, evaluarea și propunerea de scenarii de dezvoltare pentru zona costieră a Mangaliei și a localităților învecinate.

Atelierul reprezintă un exercițiu și un prilej de învățare pentru studenții din cadrul facultăților și programelor de arhitectură, urbanism, peisagistică și geografie, ca parte a proiectului CO-LAND, prin care se urmărește pregătirea unui curs on-line cu tematică asociată zonelor costiere cu deschidere internațională.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În cadrul activităților de la Mangalia, studenții organizează, sâmbătă, 22 septembrie, în intervalul 19.00-21.00, o seară de proiecție de film documentar la Grădina de Vară “Farul”.

Evenimentul este dedicat membrilor comunității locale, astfel că sunt așteptate toate persoanele interesate.

Rezultatele finale ale analizelor din teren, realizate în această săptămână la Mangalia, de către studenți, vor fi prezentate luni, 24 septembrie, în cadrul unui eveniment public desfășurat la Clubul Nautic din Portul Turistic, începând cu orele 18.00. La prezentarea  proiectului sunt așteptați reprezentanți ai autorităților locale, experții din zona Mangaliei, dar și membri ai comunității locale.

Evenimentele, pe facebook: https://web.facebook.com/events/1602035253236446/

 https://www.facebook.com/events/328411097922152/


sursa: editiadesud.ro, 21.09.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply