‘New Costineşti’, proiectul de lux de lângă groapa de gunoi. Primar: ‘Vorbesc ăştia ca nebunii!’

0
1283

farmec.ro
carturesti.ro%20

‘New Costineşti’, proiectul de lux de lângă groapa de gunoi. Primar: „Vorbesc ăştia ca nebunii!“

Guvernul a aprobat proiectul construirii unei noi staţiuni pe litoral. „New Costineşti“ ar fi o zonă de lux, cu resorturi şi hoteluri de cinci stele. Autorităţile locale au aflat din presă despre subiect.

Guvernul României a aprobat în şedinţa din 23 august o serie de investiţii strategice, printre care şi construirea unui sistem de resorturi de lux la Marea Neagră – „New Costineşti“. Pe o suprafaţă lungă de 2,5 kilometri de plajă şi lată de câteva sute de metri (de-a lungul căii ferate), cuprinsă în extravilanul localităţilor Costineşti şi 23 August, ar trebui să se construiască patru resorturi de lux şi opt hoteluri de cinci stele cu peste 4.000 de camere. Suprafaţa totală luată în calcul este de 800 de hectare.

„De asemenea, vor fi realizate două parcuri de distracţie care să includă şi activităţi acvatice, un teren de golf, centre de welness şi spa, centre de activităţi nautice, terenuri de tenis, piscine, precum şi amenajarea a 100 de hectare de grădini şi păduri“, se arată în documentul Guvernului.

„Vorbesc ăştia ca nebunii“

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vestea unei staţiuni de lux pe litoral l-a luat prin surprindere pe primarul comunei Costineşti, Traian Cristea (PNL, fost PSD). „N-avem, domnule. Noi niciodată n-am dat nici un fel de… nu ştiu. Cine a aruncat-o pe piaţă s-o justifice. Terenurile din zona respectivă sunt private. Eu nu ştiu cine a aruncat piatra asta. Mă rog, s-o scoată! Nu am fost consultaţi. Noi am rămas mai uimiţi decât dumneavoastră de această «mare realizare». Vorbesc ăştia ca nebunii“, spune edilul. De asemenea, Cristea se întreabă cum se va realiza o investiţie public-privată pe terenuri agricole ce aparţin oamenilor. În plus, primarul afirmă că decidenţii trebuie să „spună unde sunt cele 800 de hectare între Costineşti şi comuna 23 August? Chiar dacă luăm tot ce este proprietate privată între cele două comune, sunt circa 300 de hectare.“

Am auzit din mass-media“

Nici fostul ministru al Turismului (până în ianuarie 2018), Mircea Titus Dobre, nu a auzit vreodată de proiectul „New Costineşti“. „Până la momentul în care am plecat din PSD (în mai 2018) nu s-a discutat nimic despre un asemenea proiect“, spune actualul parlamentar PRO România. Dobre susţine că trebuie identificate terenurile, apoi trebuie văzut dacă ele sunt private sau publice. „Nu sunteţi sătul de atâtea proiecte pe hârtie? Că eu sunt. Trebuie să începeţi cu persoana de la care a ieşit, Darius Vâlcov. Am văzut că el a vorbit prima oară despre acest proiect la televizor“, a concluzionat Dobre.

Citeste mai mult: adev.ro/pf92r3


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply