22 septembrie – “World Car Free Day” – Ziua internațională fără mașină

0
1067

22 septembrie – “World Car Free Day” – Ziua internațională fără mașină.

“World Car Free Day” propune conducatorilor de autoturisme din lumea intreaga sa-si lase acasa masina pentru o zi. Evenimentul promoveaza mersul pe jos, pe bicicleta si in ultima instanta cel cu mijloacele de transport in comun.

“Ziua internationala fara masina” a luat nastere in anul 1973, in perioada crizei petrolului si a inceput sa genereze proiecte in sprijinul cauzei incepand cu anul 1994. 

Anul acesta, in Londra vor fi inchise circulatiei 50 de strazi, in scopul sustinerii evenimentului. Activistii social-media sunt de parere ca este foarte putin pentru un oras atat de mare, dar recunosc ca reprezinta un inceput in lupta pentru diminuarea macar pentru o zi a volumului imens de gaze de esapament, produs de autoturismele ce strabat metropola. Actiuni similare se vor desfasura la Paris si Bruxelles si in multe orase din Statele Unite.

Chiar daca la noi, ca pieton abia mai poti strabate pe trotuarele inguste, uneori blocate de masini, in alocuri inexistente, iar in autobuze este adesea inghesuiala, sau nu vin destul de repede si nu te duc exact acolo unde iti doresti, iar ca biciclist de cele mai multe ori intampini dificultati in trafic sau devine de a dreptul periculos sa te deplasezi, va invitam sa participati activ la acest eveniment.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sambata, 22 septembrie, lasati-va masinile acasa!

Un pas mic, dar important in sustinerea mobilitatii urbane, a scaderii riscului de accidente rutiere si a imbolnavirii datorita expunerii la un aer poluat. Redescoperiti la pas sau din mersul bicicletei frumusetea orasului, locuri ramase neobservate in goana cotidiana cu autoturismul!


Mangalia News, 20.09.2018. (sursa: facebook.com/PolarisMHolding).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply