Visit Dobrogea – 140 de ani de arheologie dobrogeană [VIDEO]

0
1194

farmec.ro
carturesti.ro%20

Visit Dobrogea – 140 de ani de arheologie dobrogeană.

„Fiecare dintre arheologi, dintre cercetători au prezentat ceea ce au descoperit în ultimii ani. La fel, s-a făcut un istoric al cercetărilor arheologice și s-au luat în calcul și cercetările de la începutul secolului al XX-lea. În această expoziție sunt toate descoperirile importante din ultimii 140 de ani.

Cel mai drag pentru mine este, bineînțeles, momentul Callatis, Mangalia, prezentat în expoziție. Am lucrat 20 de ani acolo, m-am perfecționat. Sunt legat foarte mult de acest papirus, unic în România pe care am reușit să-l găsesc după 50 de ani, timp în care s-a crezut pierdut, pe la Moscova“, afirmă cercetătorul științific, doctor în Istorie Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

„Sunt șapte generații de cercetători care lucrează de mai bine de 140 de ani. Vedem exact rezultatul muncii oamenilor în cărți, în monografii, în ghiduri, în volume de autor sau volume colective în care sunt prezentate aceste descoperiri. Oamenii care lucrează în această meserie de arheolog sunt foarte pasionați.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De multe ori lucrează sub presiune și aici mă gândesc la săpăturile acelea preventive, unde ai buldozerul în spate, care vine să amenajeze o autostradă, sau un bloc, sau o instituție. Se lucrează în condiții grele, pentru că sunt șantiere unde accesul este dificil“, a subliniat cercetătorul constănțean Gabriel Custurea.


Mangalia News, 19 septembrie 2018. (Sursa: facebook.com/visitdobrogea).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply