Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Emil Ghinea din Mangalia, locul întâi şi record personal la Cupa Gorjului „Acasă la Brâncuşi“!

0
1120

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă: Emil Ghinea din Mangalia, locul întâi şi record personal la Cupa Gorjului „Acasă la Brâncuşi“.

Pilotul Emil Ghinea din Mangalia continuă evoluţiile foarte bune din ediţia 2018 a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă.

Cu două etape înainte de finele întrecerii, sportivul de 39 de ani, care conduce un bolid Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România), ocupă în clasamentul intermediar locul doi la grupa H, clasa 3. La echipe (secţiune unde concurează pentru Transition Team, alături de fraţii Dumitrescu – Andrei şi Silviu), se află pe poziţia a treia, iar la GT – grupa maşinilor cu tracţiune spate (propulsie), este momentan al patrulea.
 
Ante-penultima etapă din CNVC a fost cea de la Rânca, Cupa Gorjului „Acasă la Brâncuşi“, la care Emil Ghinea s-a impus la H3, iar Transitions Team s-a clasat şi ea pe prima poziţie. Totodată, la GT, pilotul din Mangalia a încheiat etapa pe locul trei. Practic, runda de la Rânca a fost cea mai fructuoasă din acest sezon, sub aspectul clasărilor, pentru Emil, care, în plus, şi-a îmbunătăţit acum cel mai bun timp pe care îl avea pe acest circuit!
 
„După cum am mai spus, Rânca este etapa mea preferată din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Am obţinut un rezultat bun. A fost prima etapă din această stagiune în care n-a plouat, timpul fiind însorit de dimineaţă până seara, în ambele zile de concurs. Le mulţumesc partenerilor mei care mă sprijină în campionat. De la Rânca, mi s-a alăturat un nou partener, care îmi va fi alături şi la anul“, a declarat Emil Ghinea.

Ultimele două etape din acest sezon se dispută la Câmpulung Muscel (22 – 23 septembrie) şi la Poiana Braşov (13 – 14 octombrie), pilotul din Mangalia sperând să aibă evoluţii la fel de bune.
 
În ediţia de anul trecut a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, Emil Ghinea a devenit vicecampion al României la GT, iar la grupa H, clasa 3, s-a clasat pe locul patru pe ţară. La H3, Emil Ghinea a cucerit până acum trei titluri de campion al României (în anii 2011, 2013 şi 2014) şi două de vicecampion (în sezoanele 2012 şi 2015).
 
Sursa foto: RallyZoom.ro. Citeşte mai mult în ziuaconstanta.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply