Jurnalistul Marian Petruta (SUA), președinte al North American Romanian Press Association, este partener în Proiectul transatlantic EMINESCU – POE!

0
1031

Hesperus News: Jurnalistul Marian Petruta (SUA), Președinte al North American Romanian Press Association/NARPA/, este partener in Proiectul transatlantic EMINESCU – POE!

A realizat un interviu cu românul care face statuetele Oscar (de aici i se “trage” si fotografia cu un Oscar), desi noi suntem convinsi că, dacă va face scenariul unui film dedicat Proiectului transatlantic EMINESCU – POE, iar regia va fi semnata de Steven Spielberg sau Tudor Petrut/, atunci s-ar putea ca… poza sa devina realitate!!!

Marian este un om extraordinar!!! Atunci cand eram in febra pregatirii doctoratului “Arc poetic transatlantic: Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe”, Marian mi-a transmis pe e-mail ca urmeaza sa vina la Bucuresti si ca vrea sa imi ofere CARTEA. Eram foarte presat de drumurile la biblioteci si la profesorul indrumator si nu am putut sa ma vad cu el (m-am gandit ca lui Marian i-a aparut CARTEA si ca vrea sa-mi lase un exemplar). Desi nu ne-am intalnit, el a lasat CARTEA la receptia unui hotel din apropiere de Aeroportul Otopeni.

Cand am reusit sa intru in posesia ei, era sa fac atac de cord; cartea era o culegere a poeziilor si povestirilor lui Edgar Allan Poe, care imi rea utila CA AERUL! Pe prima coperta era si o dedicatie extrem de elogioasa la adresa mea!

Nici azi nu stiu cum sa-i multumesc acestui om minunat si extraordinar jurnalist pentru gestul sau! Singura mea posibilitate a fost sa-l invit sa se alature Proiectului transatlantic EMINESCU – POE (ceea ce el a si facut).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Multumesc – peste Atlantic si peste ani – pentru CARTEA despre care nu mi-ai spus nimic inainte…, astfel ca IMPACTUL a fost maxim!

Multumesc din suflet, Marian Petruta! (Ioan Iacob, București, septembrie 2018).


Mangalia News, 11.09.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply