Distracție și mișcare în aer liber, la Crosul Copiilor din comuna Limanu

0
1466

Distracție și mișcare în aer liber, la Crosul Copiilor din comuna Limanu.

Alergare, mișcare în aer liber, mâncare sănătoasă și multă distracție pentru cei mici, sâmbătă, în comuna Limanu. Sute de preșcolari și elevi ai comunei sunt așteptați să participe la Crosul Copiilor. Manifestarea este organizată de Școala Gimnazială nr 1. Limanu, cu sprijinul Primăriei din localitate. Activitățile se derulează cu ocazia Zilelor Comunei Limanu, programate pentru acest week-end.

Startul concursului se va da Sâmbătă, 8 septembrie, la ora 9.00, când, la linia de pornire sunt așteptați să participe sute de copii, pe diferite categorii de vârsă. La una dintre secțiunile competiției, părinții vor avea ocazia să facă mișcare alături de micuții lor.

Traseul crosului este amenajat pe drumul agricol care unește localitățile 2 Mai și Vama Veche, micuții urmând să alerge, în funcție de categoria de vârstă din care fac parte, pe o distanță de maximum un kilometru și jumătate. Pe tot parcursul zilei, pe scena amplasată în comună se va desfășura un spectacol de cântece și dansuri susținute de trupa „Suflețel” și de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Limanu. Personaje de poveste vor face figurine din baloane pe care le vor oferi copiilor, iar în timpul crosului, alături de copii va alerga și mascota concursului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Evenimentul își propune promovarea unui mod de viață sănătos în rândul copiilor, precum și necesitatea implicării și educării celor mici în acțiuni de voluntariat. Pe de o parte, inițiativa noastră este motivată de dorința de a stimula copiii încă de la cele mai fragede vârste să facă mișcare și activități fizice, sportul jucând un rol important în menținerea sănătății fizice și mentale și în formarea unui stil de viață sănătos. Pe de altă parte, prin sport, tineretul poate experimenta, într-un mod ludic, importanța lucrului în echipă, dar și formarea unei atitudinii responsabile față de mediul înconjurător”, a declarat prof. Gela Ivașcu, directorul unității de învățământ.

Primăria comunei a pregătit pentru copiii care se vor clasa pe locurile fruntașe premii în bani și cupe, însă fiecare participant va fi recompensat cu un kit de concurs care include tricouri, echipament sporti, medalii, brățări – chip-uri pentru măsurarea pașilor parcurși și batoane proteice.

Director Prof. Ivașcu Marinela Gela,

Consilier imagine Școala Gimnazială nr 1 Limanu, prof. Mălina Pătroc.


Mangalia News, 07.09.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply