Conferinţă Internaţională de Matematică la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia

0
3320

Conferinţă Internaţională de Matematică la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia.

În perioada 30 august – 2 septembrie 2018, Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia, împreună cu Universitatea Politehnică din București, Balkan Society of Geometers și Societatea de Științe Matematice din România, Filiala Mangalia, organizează a XII-a ediţie a Conferinței Internaționale de Matematică, ”Differential Geometry and Dynamical Systems (DGDS-2018)”.

Este pentru a şasea oară când Liceul Teoretic “Callatis” este organizator şi gazdă a acestei conferinţe, care s-a desfăşurat tot la Mangalia și în anii 2005, 2008, 2012, 2014 și 2016, bucurându-se de un deosebit succes în rândul cercetătorilor științifici și al profesorilor şi fiind un prilej excelent de a face cunoscută activitatea liceului în marile centre universitare din România, precum și în întreaga lume.

La Conferinţa Internaţională de Matematică au participat de-a lungul anilor profesori și cercetători din centrele universitare București, Constanța, Cluj, Iași, Craiova, Timișoara, Brașov, precum și profesori de matematică din învățământul preuniversitar din diferite școli și licee. Cu aceste ocazii, Liceul Teoretic “Callatis” a fost vizitat de cercetători și profesori din Statele Unite, Brazilia, Argentina, Belgia, Germania, Rusia, Italia, Spania, India, Japonia, Malaysia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel și multe alte țări din Uniunea Europeană, Orientul Apropiat și spațiul ex-sovietic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Deschiderea oficială a conferinţei a avut loc într-un cadru festiv cu participarea prof. univ. dr. Constantin Udrişte de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, prof. dr Vasile Arsinte, organizatori ai conferinţei, conducerii Liceului Teoretic “Callatis”, prof. Corina Mihalache şi prof. Ghiulnar Bechir, precum şi cu participarea unor remarcabili profesori şi cercetători ştiinţifici din Rusia, Belarus, India, Japonia, Polonia, Serbia etc, unii dintre ei aflaţi la prima lor vizită la Mangalia şi în România.

Pe site-ul http://www.mathem.pub.ro/dept/dgds-18/dgds-18.htm se regăsesc detalii despre program, participanți, comitetul ştiinţific de organizare și alte informaţii referitoare la derularea acestei conferinţe.

Director, prof. Corina Mihalache,                    

Dir. adj, prof. Ghiulnar Bechir,

Prof. preuniv. dr. Vasile Arsinte.


Mangalia News, 31.08.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply