Congresul Național al Istoricilor Români.
„De ce ne întâlnim noi, istoricii? Aș răspunde cu un citat: «Pentru că e bine să ne ținem de neamuri». VIDEO

0
1015

Academia Română: „A fi istoric este o meserie și nu este una simplă, chiar dacă unii ar vrea s-o vadă foarte simplă, simplificată și chiar inexistentă“ – Discursul acad. IOAN AUREL POP, președintele Academiei Române, la deschiderea lucrărilor Congresului Național al Istoricilor Români, ediția a II-a. Iași | 29 august – 1 septembrie 2018.

„De ce ne întâlnim noi, istoricii? Aș răspunde cu un citat: «Pentru că e bine să ne ținem de neamuri». Ne-am cam frânt între noi, de multe decenii și am uitat de o expresie devenită pentru unii odioasă: breasla istoricilor… A fi istoric este o meserie și nu este una simplă, chiar dacă unii ar vrea s-o vadă foarte simplă, simplificată și chiar inexistentă.

Indiferent ce s-ar spune, istoria este o formă de cunoaștere fundamentală nu a trecutului, cum spun unii grăbit, ci o formă de cunoaștere fundamentală a vieții oamenilor. Și dacă refuzăm să cunoaștem viața oamenilor devenim săraci, devenim firavi pe acest pământ și ajungem cu toții în bătaia vântului. A reconstitui viața trecutului este o meserie, nu un moft român“.

Cuvântul integral al acad. IOAN AUREL POP, poate fi audiat pe pagina ziarului local „Bună ziua, Iași“, accesând acest link



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply