Guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a adus un elogiu României, poporului român și românilor americani, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, prin emiterea unei Proclamații

0
825

farmec.ro
carturesti.ro%20

Chicago Romanian American News: Guvernatorul statul american Alabama a adus un elogiu României, poporului român și românilor americani, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, a adus un elogiu României, poporului român și românilor americani, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, prin emiterea unei Proclamații. “Statele Unite și România împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”, se arată în textul proclamației.

Documentul menționează legăturile strânse dintre România și statul Alabama în ceea ce privește comerțul, programele educaționale și antreprenoriatul. Guvernatorul Kay Ivey menționează “talentul, energia și creativitatea generațiilor succesive de români americani precum și moștenirea culturală bogată a acestora”.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamaţia statului Alabama, arătând că România este onorată de mesajul guvernatorului Kay Ivey.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Gestul guvernatorului statului Alabama onorează România și dovedește, din nou, prietenia și apropierea dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii. De asemenea, legăturile României cu statul Alabama sunt puternic marcate de parteneriatul militar îndelungat asigurat de cooperarea cu Garda Națională a acestui stat. Personal, am un sentiment special față de statul Alabama în contextul decorației care mi-a fost conferită, în urmă cu mai mulți ani, de guvernatorul acestui stat pe fondul excelentelor relații de cooperare cu beneficii importante pentru România. Proclamația guvernatorului Kay Ivey nu este singulară, multe state americane arătându-și prețuirea față de România, români și comunitatea românilor americani, prin emiterea de proclamații similare”, a afirmat ambasadorul George Cristian Maior.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Alabama este cel de al nouălea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

Informații suplimentare:

Aflat în sud-estul Statelor Unite, statul Alabama a devenit al 22-lea stat american în 1819. Constituția statului este cea mai lungă din lume, conținând peste 300.000 de cuvinte, fiind și cea mai amendată, cu 775 de amendamente.

Prima navetă spațială care a dus oameni pe lună a fost construită la centrul NASA din Huntsville, Alabama.

Statul Alabama este un mare producător de automobile, pe teritoriul acestuia existând fabricile unor mari producători precum Honda, Toyota, Hyundai și Mercedes-Benz.

România și Alabama au un parteneriat militar îndelungat, din 1993, în cadrul Programului de Parteneriat Statal (State Partnership Program). Garda Națională din Alabama a asigurat sprijin și expertiză pentru instruirea piloţilor români privind trecerea pe avionul de luptă F-16, precum şi prin dezvoltarea infrastructurii în cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită Getica din Cincu. Din 2015, militarii Gărzii Naţionale din Alabama și cei români au executat, o serie de exerciţii tactice cu trupe în teren, specifice unităţilor de geniu – “Resolute Castle”, de cercetare – “Red Dragon” şi din forţele aeriene – “Dacian Warhawk” şi “Dacian Viper”.

Ambasadorul George Cristian Maior a fost decorat de guvernatorul statului Alabama, oficialului român fiindu-i conferită medalia “Meritorious Service Medal of Alabama”.

Chicago Romanian American News, 28.08.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply