Chicago Romanian American News: România, felicitată cu ocazia Centenarului Marii Uniri, printr-o Proclamație emisă de guvernatorul statului Connecticut

0
1071

 

Chicago Romanian American News: România, felicitată cu ocazia Centenarului Marii Uniri, printr-o proclamație emisă de guvernatorul statului Connecticut

Guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918. În document se menționează faptul că, de mai multe generații, românii-americani au ajutat la construcția diverselor comunități din statul Connecticut, munca lor fiind apreciată de-a lungul întregii Americi.

Guvernatorul Dannel P. Malloy îi felicită pe cetățenii româno-americani cu ocazia trecerii a 100 de ani “de la nașterea României moderne și unite” și transmite “cinstea și recunoașterea” sa față de Diaspora Română din statul Connecticut.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat mesajul transmis de către guvernatorul statului Connecticut, Dannel P. Malloy, subliniind recunoștința țării noastre față de sprijinul acordat de președintele Woodrow Wilson, în urmă cu o sută de ani, pentru realizarea Marii Uniri.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Informații suplimentare:

Statul Connecticut este supranumit “Statul Constituțional”, denumire a cărei origine se presupune că ar avea legătură cu rolul important pe care l-au avut delegații acestui stat la adunarea federală constituantă din 1787, unde au propus un compromis acceptat de toți participanții. Statul Connecticut a adoptat Constituția SUA în 1788, devenind al cincilea stat care a făcut acest lucru.

În Connecticut se află una dintre cele mai importante universități din Statele Unite, Yale, fondată în 1701, a treia cea mai veche instituție de învățământ superior din America.

Mediul asociativ românesc din acest stat este reprezentat de organizaţia non-profit “Românul”, care a apărut din dorinţa înfiinţării unei platforme menită să unească întreaga comunitate românească din statul Connecticut, pentru ca ulterior iniţiativa să fie extinsă către ansamblul comunităţilor româneşti din nord-estul Statelor Unite ale Americii. Scopul principal al asociaţiei este legat de consolidarea potenţialului spiritual şi economic al comunităţii româneşti, precum şi de promovarea valorilor naţionale.

În cursul anului 2017 a fost reînfiinţat Consulatul Onorific al României la Hartford, consul onorific fiind numită doamna Dana Bucin, avocat, care a iniţiat demersuri pentru înfiinţarea unei catedre de limba română la Quinnipiac University.


Mangalia News, Luni, 27.08.2018. (sursa: facebook.com/CRANews).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply