CONSTANȚA. Bilanț tragic pe litoral: 21 de persoane înecate! Turiștii ignoră avertismentele salvamarilor: ‘Marea nu iartă greșelile și teribilismul’!

0
2019

CONSTANȚA. Bilanț tragic pe litoral: 21 de persoane înecate! Turiștii ignoră avertismentele salvamarilor: ‘Marea nu iartă greșelile și teribilismul’!

Marea continuă să facă victime în rândul turiștilor care ignoră orice fel de sfat sau avertisment pe care salvamarii îl dau. Marți, 21 august, trei persoane au murit înecate în Olimp, Costinești și Mamaia, astfel bilanțul celor decedați pe litoralul românesc a ajuns la 21 în acest sezon estival. Totodată, salvatorii au intervenit în zeci de cazuri de persoane aflate în pericol de înec.

Salvamarii spun că turiștii ignoră orice fel de avertisment atunci când marea este agitată iar scăldatul este interzis, pe plajă fiind arborat steagul roșu. Oamenii consideră că în concediu nu trebuie să aibă vreo restricție și se aventurează în valurile mari și periculoase.

„Oameni buni, marea nu iartă greșelile și teribilismul. Câți dintre cei dragi nouă trebuie să își mai piardă viața în apele Mării Negre?”, a fost apelul lansat de ISU Dobrogea cu câteva zile în urmă.

Conform regulamentelor, salvamarii nu pot interveni în forță pentru a scoate turiștii din apă, ei pot doar avertiza o persoană că-și pune viața în pericol. Nu de puține ori turiștii sunt recalcitranți, înjurându-i sau lovindu-i pe salvatorii care îi atenționează.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În urmă cu cinci zile, un turist a murit înecat după ce a reușit să salveze o femeie aflată în pericol. Drama s-a petrecut în stațiunea Mangalia. Și în acest caz, salvamarii îi avertizează pe curajoși că trebuie să lase salvarea persoanelor pe seama specialiștilor.

„Prima lecție pe care le-o dau salvamarilor, dar este valabilă și pentru ceilalți, este: fără eroisme! Eu nu cred că pot să-mi măsor puterile cu natura, indiferent cât de bine pregătit ești. Atunci când este o mare foarte agitată trebuie să stai pe nisip și să privești”, spune Gabriel Culea, șeful salvamarilor din Mamaia și Constanța.

Semnificația steagurilor arborate pe plajă:

– steagul roșu cu galben – plajă supravegheată de salvamar;

– steagul galben – scăldatul recomandat doar celor experimentați;

– steagul roșu – interzis scăldatul. (sursa: reporterntv.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply