Se încinge nisipul pe plaja “Laguna”! Pregătiri pentru Cupa Callatis

0
1073

Aproximativ 400 de copii şi juniori îşi vor demonstra forţa şi măiestria pe nisipul din Mangalia, în cadrul celui mai aşteptat eveniment sportiv al verii din sudul litoralului: Cupa Callatis la lupte. Totul sub privirile miilor de turiști aflați în vacanță la malul Mării Negre. 

Începând de luni, 27 august, timp de trei zile, în organizarea Clubului Sportiv Mangalia, Primăriei şi ASM Callatis Mangalia, pe plaja „Laguna” vor avea loc întrecerile ediţiei 2018 a concursului internaţional Cupa Callatis la lupte pentru copii şi cadeţi. 

Au fost trimise invitații pe adresele mai multor cluburi din toată România, dar şi din ţările învecinate, la start estimându-se că se vor alinia aproximativ 400 de tineri luptători. 

Antrenorul Marian Oancea este de părere că, prin astfel de întreceri, tinerii sportivi sunt ajutați să acumuleze experienţă competiţională. 

„Una dintre principalele dorințe este aceea de a populariza cât mai mult luptele în rândul tinerei generaţii, de a întări relaţiile de prietenie între sportivii noştri şi cei din alte judeţe şi alte ţări, promovând totodată un mod sănătos de viaţă în rândul copiilor. Sperăm ca sportivii noștri să cucerească un număr cât mai mare de medalii”, a declarat Marian Oancea. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cântarul oficial este programat luni, 27 august, de la ora 18.00. 

Campionii şi ocupanţii locurilor doi şi trei la toate categoriile de greutate vor fi premiaţi cu diplome, medalii şi cadouri. De asemenea, vor fi acordate premii speciale: „Cel mai tehnic luptător”, „Speranţa Olimpică” şi „Dorinţa de a învinge”. 

O competiție de suflet 

„Cupa Callatis are un istoric aparte, este o competiţie de suflet pentru noi şi ne dorim să ducem mai departe această frumoasă tradiţie. Deşi estivală, competiţia este foarte importantă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, sportivii au şansa ca, pe timpul verii, când multe campionate sunt în pauză, să se menţină în formă şi chiar să se lupte pentru medalii. În al doilea rând, este o bună oportunitate de a promova turismul şi litoralul românesc.

Cupa Callatis face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente menite a prelungi sezonul estival; totodată, oferim turiştilor posibilitatea petrecerii timpului liber, la plajă, într-un mod cât mai plăcut. Îi invităm pe această cale pe locuitorii Mangaliei, precum şi pe turiştii aflaţi în această perioadă în staţiunile de pe litoral să participe la ceea ce dorim să fie un spectacol sportiv de calitate”, a declarat preşedintele de onoare al CS Mangalia, prof. Ionel Luca. 

Dincolo de ideea de competiţie de vară, care îi menţine în activitate pe sportivi, prin Cupa Callatis se mai atinge o ţintă majoră. 

„Trebuie să îi atragem pe oameni către sport, către mişcare, să facem ceva pentru comunitatea locală. Apoi, pentru mulţi copii din ţară, este o excelentă oportunitate de a veni, în premieră, la mare”, a mai spus profesorul Ionel Luca. (cugetliber.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply