CERBUL DE AUR 2018
– RALUCA BLEJUȘCĂ, ROMÂNIA

0
5790

În peste două decenii de carieră, Raluca Blejușcă a obținut premii prestigioase și a lansat hituri adorate de mii de oameni.

Din ”Orașul cu Îngeri” ne-a spus cel mai frumos şi emoţionant lucru: ”Mi-e dor de tine, Mama”. Iar atunci când ne despărţim de persoana dragă, spunem împreună cu ea ”Speram să fii tu”, dar acum ”Te-am pierdut” – Angel, adică Raluca.

Raluca Blejușcă (Ciocârlan) s-a născut la Mangalia, pe 27 august 1986, și cântă din copilărie.

În anul 1997 a participat la Festivalul Copiilor de la Oneşti, unde a obţinut locul II, la concursul „Ba da, ba nu” organizat de TVR, unde a obţinut primul loc, la Festivalul Muzicii – Bucureşti, unde a obţinut locul I și la Concursul Noul val – unde s-a clasat pe locul 1.

În anul 1998 a participat la festivalul internaţional Te amo de la Oneşti, unde a obţinut locul II, în anul 1999 s-a clasat pe locul III la festivalul internaţional Micul prinţ de la Bucureşti, iar în anul 2000 a fost desemnată cea mai bună voce feminină la Premiile Industiei Muzicale Româneşti și a participat la Festivalul FIDOF de la Cairo, unde a obţinut locul II.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În 2001 s-a întors la Cairo, la Festivalul Internaţional al Cântecului, unde, interpretând melodia ”Mama”, compusă de Cornel Fugaru, a ocupat locul II; a mai participat la Festivalul Sunflower – Serbia, unde au fost 44 de concurenţii din 22 de ţări, Raluca obţinând Premiul pentru cea mai bună solistă.

La începutul anilor 2000, la îndemnul lui Costi Ioniță, a format împreună cu Monica duetul Angels, cu care a lansat videoclipul ”Ochii mei” și a făcut turnee Rusia, Croaţia, Statele Unite. Duetul s-a desființat în anul 2002, Raluca rămânând în continuare cu numele de scenă Angel. A fost îndrumată în cariera muzicală de Costi Ioniţă şi apoi de Mirela Voiculescu Fugaru şi Cornel Fugaru. A apărut la un concert Valahia și a colaborat cu această trupă în câteva proiecte.

La Premiile Muzicale Radio,  melodia ” Nu știu cum să-ți spun” a compozitorului Cornel Fugaru a fost considerată cel mai bun şlagăr lansat în vara 2002; în anul următor, Raluca a obținut trofeul festivalului „The Golden Magnolia”, de la Baton Rouge, Louisiana, Statele Unite. Tot în 2003 a lansat albumul ”Orașul cu Îngeri”. (surse: tvr.ro și cerbuldeaur.ro).

Cu această piesă, Raluca va reprezenta România la Cerbul de Aur, ediția 2018. Muzica: Adrian Stavian / Raluca Blejușcă, versuri: Raluca Blejușcă, orchestrație: Adrian Stavian.


RALUCA BLEJUSCAProbabil nu puțini au fost cei care au ridicat din umeri citind numele RALUCA BLEJUSCA printre cei selectati în concursul „Cerbul de Aur” 2018…

Si totusi nu e vorba deloc de un artist nefamiliarizat cu scena sau fenomenul muzical.

Dimpotrivă, cariera Ralucăi a fost una precoce, de la varsta de 9-10 participand la festivalurile nationale sau internationale de interpretare si adjudecandu-si Trofee importante (între care ar merita amintit cel putin „Golden Magnolia” 2003, in New Orleans).

Dar, mai mult ca sigur, cei mai multi si-o amintesc in duet-ul pop/dance ANGELS, care ravasea top-urile muzicale la inceputul anilor 2000.

Deși era considerată una din cele mai bune voci in acel moment, ea hotărăște brusc să renunțe, spre stupefactia fanilor și a presei.

S-au făcut, evident, multe speculații despre retragerea artistei, niciuna nefiind reala.

Ea declara că a fost, de fapt, o retragere din show-bizz și nu din muzică. Pentru că muzica a făcut parte intotdeauna din viața ei.

Ideea de a participa la preselectia pentru Festivalul „Cerbul de Aur” 2018 a fost a lui Adrian Stavian, compozitorul și orchestratorul multor hit-uri din cariera ei muzicală. Impreuna cu el si alti 2 compozitori (Jan Costache si Marius Popa) de altfel, Raluca a lucrat indelung in ultima vreme si la albumul care va apărea spre finalul acestui an.

În perioada în care nimeni nu mai știa nimic de ea, Raluca a terminat Facultatea de Asistență Socială-Sociologie si un Master cu specializarea “Consiliere în Asistență Socială”.

S-a căsătorit în anul 2007, iar în prezent are 5 copii.

Dedicandu-se vieții de familie, mai ales celor 3 băieți (Serafim, Cassian și Emilian) și 2 fete (Maria și Anastasia), s-a simtit fericită și împlinită.

Experiența din muzică dar mai ales experiența din viața de familie, au inspirat-o pentru a crea un nou album cu 10-11 piese, care va fi lansat in curand. Muzica pe care o face actualmente este inspirată din muzica de film, o muzică sensibilă, care își propune să atingă sufletele oamenilor.

După Festivalul „Cerbul de Aur”, Raluca are deja prevazuta o activitate artistică intensă, în sensul realizarii si lansării mai multor videoclipuri la piesele albumului dar si cateva concerte concepute pentru un public interesat de un altfel de muzică.

Astfel incat, acest Festival poate fi considerat momentul ideal pentru un nou început al artistei Raluca.

Mereu fidelă artei interpretative a unor artiști celebri ca Celine Dion, Lara Fabian, Withney Houston, ea aceasta consideră că un artist adevărat trebuie să-și păstreze propria personalitate a vocii, să transmită emoții si, in același timp, să fie atent la tehnica sa vocală.

De aceea, Raluca continuă să ia lecții de canto cu dna. prof. Alexandra Canareica de la Școala de Arte din Tulcea si declară un progres vizibil și consistent în tehnica vocală și interpretativă.

„Am venit la Festivalul Cerbul de Aur 2018 cu dorinta de a sensibiliza inimile oamenilor si de a transmite un mesaj profund de iubire.

Evident, m-aș bucura să câștig unul dintre premiile acestui festival dar cred ca aprecierea publicului va conta foarte mult” – declara artista al carei motto in viata ramane: „Fă-ți datoria, dăruind și lasă-i pe alții să aprecieze!”


Mangalia News, 18.08.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply