NE-AȚI PROMIS O ȘCOALĂ NOUĂ! SCRISOARE DESCHISĂ către Primarul Municipiului Mangalia

0
1485

Către domnul Primar al Municipiului Mangalia:

În urmă cu 2 luni, mai precis pe 9 iunie 2018, elevii Scolii Gimnaziale “Gala Galaction” Mangalia, însoțiți de părinti și profesori, urmau să organizeze un miting prin care să-și susțină cauza, respectiv sensibilizarea opiniei publice și a autorităților locale și județene, cu privire la situația locativă a clădirii școlii (retrocedată și în stare tot mai avansată de degradare), cu efect direct asupra siguranței lor.

Cu o zi înanitea acestui demers, pe 8 iunie 2018, în cotidianul on-line “Replica”, apărea un comunicat din partea dvs., prin care ne asigurați de preocuparea administrației locale de a găsi o soluție pentru construirea unui nou corp de clădire și de faptul că „Primăria Municipiului Mangalia a demarat procedurile pentru construirea unei unități de învățământ, cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 10, ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”.

De aceea, am considerat că e normal să vă acordăm credit și prilejul de a dovedi în perioada următoare că preocupările sunt reale, nu doar vorbe pentru liniștit spiritele! Sunt de acord că această Axă 10 era o oportunitate, așa cum ati afirmat si dvs.!

La finalul acelui articol susțineați următoarele: „Sper ca noua construcție să fie gata cât mai curând și pe această cale fac apel la toate instituțiile implicate să elibereze avizele necesare în timp util, conform legii, astfel încât să putem demara lucrările de construcție”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Comunicatul ulterior al Școlii “Gala Galaction” Mangalia aprecia ca binevenită o astfel de veste și intenție, dar vă reamintesc că vă invita și să ne țineți la curent cu demersurile întreprinse în acest sens.

Am urmărit cu interes toate comunicările dvs. sau ale primăriei, sperând la un feed-back! Din păcate, în următoarele 60 de zile a lipsit orice informare pe tema ridicată, prima veste aparând în mass-media abia pe data de 08.08.2018, care anunța luarea în dezbatere pe ordinea de zi a unei sedințe a Consiliului Local și a unui proiect de extindere pentru scoala noastră, de fapt de inventariere a unor terenuri pentru extinderea spațiului dedicat viitoarei școli.

Până aici toate bune și frumoase, dar…

Având în vedere că termenul limită de depunere a proiectului este 31.08.2018, – deci mai sunt cam 2 săptămâni-, aș dori să vă adresez două întrebări:

1. Ce s-a fäcut concret în cele două luni de zile pentru Școala “Gala Galaction” Mangalia?

2. V-ați asigurat că în timpul scurs (de 60 de zile) au fost făcute demersurile către toate instituțiile implicate (inclusiv Ministerul Apărării), pentru a fi obținute TOATE avizele, înainte de data limită, astfel încât să nu existe riscul – și nici scuza ulterioară – ratării înscrierii proiectului pe fonduri europene și să dăm cu piciorul la o ȘANSĂ, poate UNICĂ?

Nu suntem în cazul fericit de a putea susține un astfel de proiect din fonduri proprii, având în vedere situația critică a bugetului Mangaliei, așa cum reiese din afirmațiile Președintelui Consiliului Judetean Constanța, care a deblocat conturile Primăriei prin acordarea celor 1,3 mil. Lei, tocmai în acest sens.

De aceea, vă rog și vă cer imperios să vă respectați promisiunea făcută și să nu uitați că, din luna septembrie, elevii și profesorii încep un nou an școlar, de dvs. depinzând ca acesta să fie pentru toți UN ÎNCEPUT BUN!

Cu respect și îngrijorare,
Prof. Ioniță Gabriela.


Articole publicate de-a lungul anilor despre Școala Gimnazială ”Gala Galaction” din Mangalia, puteți vizualiza aici.


Mangalia News, Luni, 13.08.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply