DATA VIITOARE, VOTEAZĂ!

0
1176

Vlad Petreanu: Data viitoare când ți se oferă ocazia să votezi, mergi și votează. De ce? Uite, de-asta:

Adică: din 18.403.044 alegători pe listele electorale, 11.079.676 nu s-au prezentat la vot. Nu e nimic nou cu datele astea (procesul verbal final al BEC, aici), știm că absenteismul e lamentabil de mare în țara noastră, dar mă gândesc că o reprezentare grafică a acestei situații ne ajută să înțelegem mai ușor cât de mare e problema, de fapt. Nu mai fac desenul și pentru Senat, că-i practic același lucru.

Dacă vrei să descarci graficul de mai sus și să-l postezi pe propriile tale rețele sociale, simte-te liber s-o faci, e important să ajungă la cât mai mulți. Click dreapta, save & share.

În orice caz, proporția atât de mare de persoane care nu votează nu înseamnă, cumva, că partidul care câștigă alegerile, indiferent care ar fi acesta, n-ar avea legitimitate să guverneze. Are, evident, că asta e regula jocului. Cu reprezentativitatea stă mai prost și aici trebuie să lucrăm, pentru că, iată, cu votul unei minorități hotărâte și cu indiferența unei majorități autiste, un partid rău-intenționat poate face o mulțime de pagube în statul român, care ajung să afecteze, în cele din urmă, și majoritatea placidă.

În urmă cu un an, îți demonstram cum ajungi să dai putere unui partid să decidă în numele tău, chiar dacă tu n-ai votat cu el. Recitește acum articolul de atunci, gândește-te cum îți influențează mecanismul electoral viața, chiar dacă încerci să-l ignori și, data viitoare, du-te să votezi, chiar dacă nu crezi că ai cu cine. Ai cu cine, întotdeauna ai cu cine. (petreanu.ro).

Să-ți spun cu cine votezi, de fapt, dacă nu votezi

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply