Jocuri serioase, pentru generații inteligente. Asociația ‘ProActiv pentru Comunitate’ Mangalia, partener în proiectul Erasmus+, “Go on board (games)”, Youth mobility, în Spania

0
1746

farmec.ro
carturesti.ro%20

Jocuri serioase, pentru generații inteligente. Asociația ”ProActiv pentru Comunitate” Mangalia a aplicat și a fost acceptată ca partener în proiectul Erasmus+, “Go on board (games)”, Youth mobility, coordonat de Asociația “Aranea”, din Lorca, regiunea Murcia, Spania.

Este a doua participare la acest proiect, prima echipă de tineri fiind coordonată in vara 2017 de ing. Nicoleta Griguță. Pentru că s-au remarcat în mod deosebit în timpul activităților, românii au primit invitația de a se implica și anul acesta. Astfel, in perioada 3-10 august 2018 patru tineri din Mangalia (Baciu-Nenciu Andrei, Gânțu Iulian Ştefan, Ioniță Andreea și Menlivuap Elif) însoțiți de prof. Magdalena Iacob, au călătorit spre Spania, pentru a se implica în identificarea de noi concepte de jocuri educative pentru toate vârstele.

Lor li s-au alăturat tineri din Spania, Grecia, Franța, Germania și Slovacia. Prima zi a fost dedicată socializării, cunoașterii, formării echipelor mixte și comunicării. În celelalte zile activitățile au fost bine dozate astfel încât să nu se neglijeze aspectele menționate, dar să se concentreze mai mult pe jocurile de masă, de societate adaptate diferitelor vârste și chiar identificării de noi concepte de joc de tip mystery game (care prind foarte bine la publicul adult, tip camera secretelor).

În a patra zi, ne-am bucurat de prezența lui Ras, creatorul jocului Dragon legion, care a venit din Germania să prezinte principiile pe care se bazează munca unui creator de joc.

Ca întotdeauna, voluntarii români s-au achitat cu maximă responsabilitate de toate îndatoririle și au primit nota maximă pentru seara interculturală dedicată țării lor.

Cel de-al IX-lea proiect Erasmus în care Asociația ”ProActiv pentru Comunitate” din Mangalia este partener de nădejde s-a încheiat astăzi, când toți voluntarii s-au “repatriat” sănătoși, puțin obosiți, dar cu amintiri deosebite, experiențe inedite, prieteni noi si un certificat youthpass care le certifică formarea unor competențe ce le vor folosi pe parcursul vieții atât lor cât și comunității din care fac parte.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Alături de ceilalți tineri europeni implicați în proiect, ei au înțeles că voluntariatul poate reprezenta o opțiune pentru viitor și este categoric calea prin care o comunitate poate progresa…, dacă fiecare cetățean se implică responsabil în identificarea și soluționarea nevoilor comunității sale.

Mulțumim, doamnei inginer Nicoleta Griguță, pentru această oportunitate și pentru faptul că activitatea Asociației “ProActiv pentru Comunitate” continuă să se diversifice, în folosul Mangaliei, dar și al localităților din zonă.

Prof. Magdalena Iacob, 11 august 2018.

Albumele foto/video integrale pot fi vizualizate aici.


Mangalia news, 12 august 2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply