Puterea şi Opoziţia se acuză reciproc de instigare la violenţe, după evenimentele din Piața Victoriei

0
824

Haosul de vineri seara din Piața Victoriei s-a mutat azi pe scena politică. Puterea şi Opoziţia se acuză reciproc de instigare la violenţe. Au curs valuri de mesaje și comunicate de presa pe tot parcursul zilei.

Președintele, premierul și liderii politici condamnă la unison violențele de la proteste, dar cu nuanțe diferite. În timp ce șeful statului și șefii opoziției acuză Jandarmeria de exces de zel și chiar de premeditare a incidentelor, Liviu Dragnea susține că responsabil e Klaus Iohannis, care vrea să răstoarne guvernul.

Premierul cere explicații de la SRI, care anunță că nu se amestecă în dispute politice.

Președintele Klaus Iohannis îi cere ministrului de Interne un raport detaliat despre felul în care au acționat forțele de ordine și la ordinul cui. Jandarmeria, susține șeful statului, ar trebui să acționeze defensiv și să îi protejeze pe cetățeni și este de neînțeles de ce nu i-a izolat pe huligani: “Din nefericire, se dovedește, din nou, că acest Guvern este irațional și acționează împotriva intereselor propriilor cetățeni și fac un apel la membrii PSD care nu vor să fie părtași să se debaraseze de această conducere nocivă, care duce țara spre haos și dezordine.”

Premierul Viorica Dăncilă l-a sunat, în schimb, pe șeful SRI și i-a cerut explicații în legătură cu evoluția evenimentelor. Asta, în condițiile în care guvernul considera că: “Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Eduard Helvig i-a transmis Vioricăi Dăncilă  că SRI a oferit toate informațiile operative structurilor din Ministerul de Interne, iar serviciul nu vrea să fie amestecat în teorii ale conspirației despre proteste.

Pe Facebook, Liviu Dragnea a țintit acuzațiile direct către președintele Klaus Iohannis, pe care îl numește sponsor politic al violențelor și manifestărilor extremiste: “Declarația președintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorității statului și un îndemn la reluarea violențelor la protestul anunțat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual și înlocuirea lui cu „Guvernul său”, așa cum a mai procedat o dată în acest mandat.”

Pentru opoziție, responsabili sunt însă chiar Liviu Dragnea și șefii ministerului de Interne pe care îi controlează.

Și Călin Popescu Tăriceanu a dat un mesaj de condamnare a violențelor, dar și de sprijin pentru Jandarmerie și Poliție.

Mai mult, pe stiri.tvr.ro/puterea-si-opozitia



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply