Elevii de clasa a VIII-a vor avea o noua materie, care devine obligatorie din 2020

0
1313

Elevii de clasa a VIII-a vor avea o noua materie, care devine obligatorie din 2020.

Elevii de clasa a VIII-a vor avea o noua materie, deocamdata optionala, dar care va deveni obligatorie din anul 2020. Mai exact, li se vor preda notiunile de baza ale Educatiei Financiare, asa cum arata un acord semnat de Ministerul Educatiei, impreuna cu Banca Nationala a Romaniei.

Ministerul Educatiei Nationale, Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor Publice, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Asociatia Romana a Bancilor declara ca vor asigura suportul in formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina “Educatie economico-financiara” pentru clasa a VIII-a.

Materia ar urma sa fie predata la clasa a VIII-a in urma unui acord de colaborare semnat marti intre institutiile mentionate.

Mai mult, elevii de clasa a VIII-a vor avea Educatia Financiara inclusa in trunchiul comun al planului-cadru, adica va fi materie obligatorie, incepand din anul 2020. Continutul programei la aceasta disciplina prevede metode de economisire, reducerea risipei financiare, intocmirea unui buget lunar pentru cheltuielile de baza sau la ce trebuie sa fie atenti daca isi vor lua un credit de la banca.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La ora actuala, la nivelul scolilor, Educatia Financiara se preda doar la nivel de optional in clasele a III-a si a IV-a, respectiv ciclul liceal.

Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste educatia financiara, indicatorul care masoara nivelul acestei componente fiind de 21%, comparativ cu nivelul mediu al UE, de 52%, iar in Bulgaria de 35%, conform declaratiilor lui Alexandru Ciuncan, secretar general al Asociatiei Pentru Promovarea Asigurarilor (APPA).

Romanii sunt analfabeti din punct de vedere financiar, adica nu au cunostiinte minimale despre ce inseamna un credit, dobanda, inflatie, ipoteca si alte concepte financiare. (sursa: portalinvatamant.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply