Dezastru fără precedent în Grecia:
50 de oameni uciși de incendii! Avertisment pentru turiști

0
1212

Dezastrul din Grecia capătă proporții apocaliptice. Cel puțin 50 de oameni au murit și 150 au fost răniți în incendiile necontrolate de vegetaţie care au devastat luni împrejurimile Atenei, potrivit bbc.com. Majoritatea victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localităţii balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena.

Primele informații vorbeau despre peste 20 de morți. Ulterior, în cursul zilei de marți, autoritățile au descoperit 26 de cadavre lângă plaja Argyri Akti, Mati.

Trupurile neînsuflețite erau lângă o tavernă, iar oficialii cred că oamenii au încercat, fără succes, să se refugieze în mare.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a scurtat o vizită în Bosnia-Herţegovina, pentru a reveni de urgenţă în Grecia. El a sugerat că unele incendii ar fi fost declanşate de piromani.

Tsipras a dispus mobilizarea unui număr suplimentar de salvatori şi de pompieri de la departamentele şi serviciile de urgenţă din regiunile vecine şi a cerut asistenţă din partea armatei, potrivit postului de radio de stat grec.

Atena a activat şi mecanismul european de protecţie civilă pentru a solicita întăriri partenerilor săi, iar Cipru şi Spania şi-au oferit deja ajutorul.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Incendiile s-au declanşat în contextul unui val de căldură care s-au abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius. 

În unele zone, localnicii au petrecut mai multe ore în mare, la adăpost de flăcările care cuprinseseră litoralul. Oameni și animale au așteptat navele trimise de autorități pentru evacuare.

Click aici pentru GALERIA FOTO.

Mai multe informații, pe realitatea.net/dezastru-in-grecia



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply