Artefactul de la Aiud din aliaj special, cu o formă stranie, vechi de 250.000 de ani! [VIDEO]

1
3112

farmec.ro
carturesti.ro%20

Artefactul de la Aiud, realizat dintr-un un aliaj special de aluminiu (!), are o formă stranie, de talpă sau picior de navă extraterestră, cu o vechime stabilită de 250.000 de ani! Acest artefact poate fi vizionat la Muzeul de Istorie din Cluj, alături de alte obiecte străvechi.

Un obiect descoperit în anul 1973, de câţiva muncitori care lucrau la o balastieră pe malul Mureşului, lângă Aiud, nu a putut fi identificat timp de 40 de ani. Din acest motiv, unii susţin că este de origine extraterestră.

Muncitorii au scos din pământ, de la peste 10 metri adâncime, trei corpuri, dintre care două erau asemănătoare, iar unul diferit. Chemat la faţa locului, un specialist a identificat două corpuri ca fiind fosile, iar al treilea ceva ce semăna cu un topor din metal. Obiectele au fost duse la Cluj-Napoca pentru a fi analizate amănunţit. Specialiştii din Cluj au identificat două fragmente de os din scheletul unui mastodont, dar nu au putut identifica ce reprezintă a treia piesă în greutate de aproximativ 2 kilograme.

„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul că piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu funcşional şi că a fost pierdută dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a raului“, a scris inginerul Florin Gheorghiţă, în cartea „Enigme in Galaxie“, apărută în anul 1983.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai mult în adev.ro/pbb8cz

Citeste mai mult: adev.ro/pbb8cz



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

  1. Un istoric clujean a descoperit că piesa provine de la un avion, deoarece artefactul putea ajunge la acea adâncime doar daca ar fi căzut de la o înălțime mare

Leave a Reply