E oficial! Internship-ul, recunoscut legal si în România

0
980

farmec.ro
carturesti.ro%20

Stagiile de internship la care participa elevii sau studentii sunt recunoscute prin lege. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat proiectul de lege privind internship-ul, care ii vizeaza pe tinerii de cel putin 15 ani.

Pentru ca totul sa fie legal, internshipul va trebui sa aiba la baza un contract special, incheiat inainte ca internul sa inceapa activitatea, potrivit avocatnet.ro.

Exista prevazute si sanctiuni in cazul in care un astfel de contract nu va fi incheiat, mai exact amenzi de pana la 20.000 de lei pentru firmele sau autoritatile care si-au incalcat obligatia.

Proiectul de lege privind internshipul, act normativ care ar urma sa reglementeze modul in care tinerii de cel putin 16 ani vor putea sa lucreze in cadrul unor programe de internship platite la firme sau entitati publice, a fost adoptat tacit la Senat saptamana aceasta. Totusi, el nu va mai trece tacit si de Camera Deputatilor, care e Camera decizionala aici, unde va trebui dezbatut si supus votului, cu sau fara amendamente.

Odata votat de deputati, proiectul trebuie sa treaca si de seful statului si sa fie publicat in Monitorul Oficial ca sa se aplice.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult decat stagiile de practica obisnuite, aceste internship-uri le vor oferi tinerilor posibilitatea sa dobandeasca vechime in munca si sa fie platiti pe perioada in care acumuleaza cunostinte tehnice si practice la firma respectiva, in conditiile in care angajatorii pun pret pe experienta candidatului la un job. (sursa: portalinvatamant.ro).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply