Campanie de donare de sânge, la Mangalia, sâmbătă, 21 iulie 2018!

0
1143

Campanie de donare de sânge, la Mangalia. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Municipiului Mangalia organizează, sâmbătă, 21.07.2018, între orele 08.30 – 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani, în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg (în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatita virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu 3 zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minimum 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu, reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Vă așteptăm sâmbătă, 21.07.2018, la Clubul Nautic Callatis (Portul Turistic) din localitatea Mangalia, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.

Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit!
Este nevoie de cât mai mulți donatori!
Cheamă-ți și prietenii!


Mangalia News, 19.07.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply