VIDEO. PANICĂ la Festivalul Mamaia Copiilor! Avanscena s-a rupt, zeci de copii aproape au căzut în gol!

0
1303

farmec.ro
carturesti.ro%20

VIDEO. PANICĂ la Festivalul Mamaia Copiilor! Avanscena s-a rupt, zeci de copii aproape au căzut în gol!

Festivalul Mamaia Copiilor a ajuns la sfârșit, dar ultima seară a fost marcată de un moment care se putea încheia cu afectarea sănătății celor mici. Sub privirile alarmate ale părinților și spectatorilor, în momentul decernării premiului I, scena a cedat și s-a rupt sub greutatea copiilor. În momentul respectiv, pe scenă se aflau zeci de copii care s-au speriat, au început să țipe și au fugit de pe scenă, după ce se poate vedea dintr-un filmuleț publicat de Libertatea.

Primarul Decebal Făgădău a precizat, marți, 17 iulie a.c., pentru România TV, că Primăria Constanța a fost finanțatorul evenimentului și a pus la dispoziție organizatorilor infrastructura. Dar, așa cum a subliniat primarul, de fapt nu a cedat scena, realizată pe fonduri structurale, ci o avanscenă realizată de organizatori. În consecință, a mai subliniat primarul, a fost demarată o anchetă și vor fi luate măsuri în privința organizatorilor, în urma acestui incident. F.B. (sursa: replicaonline.ro, 17.07.2018).


UPDATE: Contactat de „Replica de Constanța”, Liviu Manolache, directorul festivalului și reprezentant al Asociației Mamaia Copiilor, a explicat că incidentul, în care „niciun moment integritatea copiilor nu a fost pusă în pericol”, s-a petrecut ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„A plouat în fiecare zi, încă de la montarea avanscenei, până în ultima seară, chiar și cu 10 – 15 minute înainte. La montarea avanscenei, pentru că era o diferență între aceasta și scenă, ca să nu se împiedice copiii – pentru că ar fi existat acest risc, dacă rămânea o treaptă între scenă și avanscenă – a fost montată o trapă, din patru plăci, cu televiziunea, pentru a aduce avanscena la nivelul scenei.

Din cauza ploilor, apa s-a infiltrat la picioarele trapei, iar în momentul în care copiii erau pe scenă, au sărit de bucurie, s-a creat o presiune pe picioarele trapei, care nu au mai rezistat, iar trapa a coborât aproximativ 20 de centimetri față de nivelul scenei. Nu s-a rupt, integritatea copiilor nu a fost pusă în pericol nicio secundă. Au cedat picioarele trapei respective și a coborât.

Dar, evident, unii s-au speriat, unii nici nu și-au dat seama, alții au rămas uimiți, reacții absolut firești.

Drept dovadă că nu a fost nimic, gala a continuat, s-a dansat, s-a cântat în continuare. Avanscena nu a mai fost folosită, pentru că se crease o denivelare. Dar eu am coborât pe ea, prezentatoarea la fel. După care, după spectacol, împreună cu tehnicienii au fost pe ea, am sărit pe ea, am demontat-o, să vedem ce este dedesupt. Când am desfăcut plăcile, ne-am lămurit, picioarele acelei trape, din cauza umidității nu au mai rezistat. Dacă nu ploua, nu se întâmpla”, a afirmat Liviu Manolache.

Reamintim că Festivalul Mamaia Copiilor 2018 s-a desfășurat în Piațeta Cazino (unde a avut loc și incidentul) și în Piețata Perla. Organizatori au fost Asociația Culturală Mamaia Copiilor, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Televiziunea Română, Radio România Regional, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Florentina BOZÎNTAN, 17.07.2018.

Citește și: PANICĂ la Festivalul Mamaia Copiilor, după ce s-a rupt avanscena! Primarul Făgădău anunță măsuri severe dacă va fi găsit un vinovat!



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply