Mircea M. Ionescu:
VISUL S-A TERMINAT!… FRANȚA a luat, la pas, Mondialul rus, CROAȚIA rămâne Regina Vieții!

0
1013

Mircea M. Ionescu: Încă un Mondial văzut de-acasă! (23).
VISUL S-A TERMINAT!… FRANȚA a luat, la pas, Mondialul rus, CROAȚIA rămâne Regina Vieții!

…S-a încheiat Mondialul Kazaciok. Cel cu recordul de „bombe”. Cu o Finală nebănuită, la Moscova, Franța-Croația, câștigată la pas de „Cocoșul galic”, cu 4-2 (2-1). După 20 de ani, al doilea titlu mondial pentru Franța, meritat, trupa lui Deschamps reprezintă o Generație de mare valoare, cu greutate, fără, însă, să facă, astăzi, un „joc magnific”, cum am auzit un comentator pe final de meci. Băieții de la Paris erau favoriți și astăzi, chiar dacă superba trupă din Zagreb făcuse un Mondial incredibil.

Numai că marele dezavantaj al croaților era oboseala, amplificată de cele trei meciuri cu prelungiri și penalty-uri (trei meciuri X 30 de minute = 90 de minute, adică o partidă în plus!). Semn logic că „zarurile trebuiau aruncate” în prima repriză! Asta știau, probabil, arbitrul argentinian Pitana (o șulfă cu fluier!) și mai-marii de la FIFA care au supravegheat noul alibi numit VAR.

Așa că, în min. 18, centralul parșiv a dictat o lovitură liberă CARE NU A FOST, la cam 25 de metri, lateral dreapta, excelentul Griezmann a trimis perfect mingea în mijlocului careului mare, unde Pogba era în ofsaid, nesemnalizat, dar, neatenția lui Mandzukici l-a făcut să trimită mingea în propria poartă: 1-0 pentru francezi, întâiul autogol în cele 21 de finale ale Cupei Mondiale!…

…Nefericitul vârf al lui Juventus, care adusese victoria cu Anglia, a încercat rapid să-și spele rușinea, s-a zbătut cu valoroșii fundași francezi, numai că, în min.25, masivul atacant croat a fost trântit în careul francez, penalty CLAR, dar nu-l acordă nici Pitana cel orb, nu intervine nici VAR!?! Noroc pentru spectacol, că, în min.28, bravii croați revin pentru a patra oară în ultimele partide în care au fost conduși, și Perisici reușește o fază de maestru, își face minge pe piciorul stâng și, de la 15 metri, prinde o ghiulea fără replică: 1-1!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Franța știe, însă, că acești croați formidabili nu trebuie lăsați să mai schimbe tabela și au trecut la contraatac. Nu i-a mai ajutat nici centrașul și acarul pirat Maidana, ci un croat, Vida, care, nemarcat de nimeni, a trimis inconștient, impardonabil, în corner, mingea, cu…capul, de la 30 de metri!?! Lovitură de la colț care se termină cu altă neatenție majoră a excelentului Perisici, în fața portarului său, unde nu-și lipește mâna și comite henț. PENALTY CLAR. Șmecherașul de la centru tace chitic, jucătorii francezii protestează, până la urmă aflăm că există și un VAR, acolo, sus, de data aceasta cercetează faza, în joc era Franța, doar, nu-i așa, domnule Infantino (șef FIFA!)?! Minunatul Griezmann nu poate rata execuția de la 11 metri și e 2-1 pentru „Les Bleus”! 

…La reluare, Visul croat se destramă văzând cu ochii, eroii din meciurile anterioare sunt obosiți, în timp ce francezii pe val dau o lecție de organizare a jocului și de pragmatism, ducându-se rapid la un… nebănuit, nici de ei, poate, 4-1 !!! Pentru că, după o uluitoare cursă a vitezistului Mbappe, deschis fantastic de Pogba, în min. 59, fundașii lui Dalici se precipită, nu pot dezamorsa faza fierbinte, mingea va fi pierdută, în careu, de Griezmann, dar va ajunge în afara careului mare, la 18 metri, de unde Pogba va pinde un tun necruțător: 3-1.

Peste șase minute, „les jeux sont faits”: Mbappe prinde și el un șut…nemuritor, de la 22 de metri, iar tabela râde pentru francezi, plânge sub ploaie grea pentru croați: 4-1!!! La Paris, pe Marile Bulevarde, s-a pornit Nebunia…Ospățul cu goluri nu s-a terminat pe “Lujniki”, continuă după greșeala de Gâgă a excelentului, altfel, portar Lloris, care a vrut să-l dribleze pe Mandzukici, la 6 metri, însă a gafat ca în curtea școlii și croatul și-a spălat autogolul: 4-2!…

Acum, chiar nu se mai poate întâmpla nimic, chiar dacă, în min.83, ca la o comandă de geambaș, Rakitici e oprit fals din cursa spre poarta franceză, așa să nu se petreacă vreo minune, nedorită, acolo, sus, la loja cu don Infantino și VAR-ul lui pătat! Ploaia vrea să spele totul de rele, iar, dacă Festivitatea din deschiderea Finalei a fost o splendoare, având printre interpreți nume grele – Nicky Jam, Ronaldinho, Will Smith, Istrefi -, Gala Premierii s-a ținut sub o torențială de i-a murat pe toți, inclusiv pe distinsa Doamnă Președinte a Croației, Kolinda Kitarovici, din moment ce, două-trei minute, n-a existat decât o umbrelă, firește, doar pentru Țarul Putin!

…Felicitări, Franța, ai câștigat pe merit! 

…Prețuire, Croația, Regina Vieții! Pentru că mai toți dintre jucătorii vice-campioanei mondiale de astăzi, s-au născut și crescut printre obuze, rafale de gloanțe, sunete sinistre de alarmă antiaeriană, în acel cumplit război de zece ani din fosta Iugoslavia. Pentru mine, minunații fotbaliști croați de astăzi reprezintă un triumf asupra morții, încât numesc această sublimă Națională croată, o REGINĂ A VIEȚII!

STATISTICĂ FIFA. FRANȚA-CROAȚIA. *ȘUTURI: 7-14 (pe spațiul porții: 6-4); *CORNERE: 2-6; *PASE: 285-529; *POSESIE: 34%-66%. FAULTURI: 13-13. CARTONAȘE GALBENE: 2-1.

*CEL MAI BUN JUCĂTOR AL TURNEULUI FINAL: LUKA MODRICI (CROAȚIA),
*CEL MAI TÂNĂR MARCATOR LA MONDIAL: KYLIAN MBAPPE (FRANȚA),
*CEL MAI BUN PORTAR: THIBAUT COURTOIS (BELGIA),
*GOLGETERUL EDIȚIEI 2018: HARRY KANE (ANGLIA).

Mircea M. Ionescu, Duminică, 15 iulie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply