Mircea M. Ionescu: ENGLEZII s-au îmbrăcat în roșu, dar “Diavolii” au fost tot… BELGIENII DE BRONZ!

0
902

farmec.ro
carturesti.ro%20

Mircea M. Ionescu: Încă un Mondial văzut de-acasă! (22). 

ENGLEZII s-au îmbrăcat în roșu, dar “Diavolii” au fost tot… BELGIENII DE BRONZ!

…“Finala mică”, duelul răniților, a încoronat, în această sâmbătă seară, în Orașul-Muzeu Sankt Petersburg, cu bronz, cea mai ofensivă repezentativă de la Mondo-Kazaciok, Belgia, echipa “Diavolilor roșii”, care, prin acest 2-0 (1-0), a atins cota 16 goluri marcate, frumos atribut pentru o Echipă superbă. Chiar dacă fiii triști ai Albionului au apărut în tricourile clasice ale adversarului, roșii, firește ale belgienilor, rămân să viseze la Coroana Mondială de 52 de ani, din 1966, când au dispus cu 4-2 de Germania, dar nimeni cu uită că, atunci, fără tușierul cu steag pătat, al unui anume sovietic Bahramov, altfel se scria istoria.

…Astăzi, britanicii, cu cea mai tânără reprezentativă prezentată de ei în Istoria Mondialelor, n-au obținut măcar “Bronzul”, deși au duelat cu un adversar care a avut în formația de start…8 (opt) jucători legitimați în Premier League! La drept vorbind, “Diavolii galbeni” de astăzi, elevii inteligentului Roberto Martinez (44 de ani), au început cu…handicap, din moment ce Lukaku, omul lui Manchester United, s-a aflat și astăzi într-o jenantă criză de formă, fiind absolut penibil în două faze singur în careul britanic!… Belgienii au deschis scorul rapid, în min.4, când Chadli a centrat de pe stânga, perfect, la 6 metri, de unde fundașul-fondist Thomas Meunier, de la Paris Saint Germain, a punctat cu sete: 1-0! Și cei din Benelux mai puteau marca de încă trei ori, căci Anglia a părut că nu s-a refăcut moral după ce în pauza semifinalei în fața Croației se vedea duelând, în ultima bătălie, pentru aur.

…Echipa lui Gareth Southgate (47 de ani) a dat de înțeles că are o criză de orgoliu, imediat după pauză, și belgienii s-au trezit asediați mai bine un sfert de oră; numai că Harry Kane (Tottenham) nu prea a arătat a liderul golgeterilor la zi de la acest Mondial, cu 6 goluri din 7 șuturi pe porțile adverse! Aveau să rateze Maguire și Rashford sau avea să-și arate clasa Thibault Courtois (Chelsea; poate cel mai bun portar al turneului final!) sau a scos din fața porții goale (min.70) Toby Alderweireld de la…Tottenham!…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

…Simțind că s-au jucat prea mult cu norocul sau ghinionul britanicilor, frumoasa Echipă belgiană a trecut din nou în prim-plan, cu acele contraatacuri splendide, care au sporit spectaculozitatea acestui turneu final, oferind una dintre cele mai încântătoare faze ale Mondialului rus, în min. 80, când după…trei călcâie, mingea a ajuns în mare viteză pe dreapta, la Meunier, care a prins o torpilă pe care o putea respinge doar unul dintre portarii bravi al acestei Cupe Mondiale, Jordan Pickford.

Și ca nu mai existe o luptă cu hazardul, și astăzi, în atâtea faze, magicianul fără plămâni Eden Hazard (Chelsea, cu bilet de avion spre… Barcelona, se spune!), unul dintre așii Ediției XXI a Mondialului, a punctat, și în acest joc, în min.82, fixând scorul Finalei mici: 2-0!

…Un “bronz” în premieră pentru Belgia, unul care încununează o reprezentativă superbă, care nu doar că e Regina atacurilor și, mai ales, contraatacurilor, cu cele 16 goluri marcate, dar și cea care a expediat acasă Brazilia, din “sferturi”, una dintre favoritele ce au dezamăgit profund!…

Cum Brazilia dezamăgise și acum patru ani, în ediția de acasă, nu doar prin acel 1-7 (unul la șapte!) în fața Germaniei, dar și în ceea ce putea fi meciul Renașterii braziliene, “finala mica”, în care Neymar și ai lui au cedat la scor de neprezentare (0-3), pe Stadionul “Garrincha” din Brasilia, în fața Olandei!

…Se schimbă ștafetele (și) în lumea fotbalului mondial, unde globalizarea nu putea rămâne fără urmări! Este una dintre concluziile mele privind acestă ediție XXI, care, duminică seara, își va interpreta Acordul final, cu un meci de Gală, Franța-Croația!

Trăiască Fotbalul frumos!

Mircea M. Ionescu, 14.07.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply