Clasament Olimpiada Internationala de Matematica de la Cluj. Romania, cel mai slab rezultat

0
1133

Anul acesta Olimpiada Internationala de Matematica a fost gazduita de Cluj-Napoca. Aur, argint, bronz si doua mentiuni au reusit sa obtina elevii romani. Cu acest rezultat, tara noastra s-a clasat abia pe locul 33, din pacate, cel mai slab ocupat pana acum in istoria acestei competitii.

Pe primul loc la Olimpiada Internationala de Matematica 2018 s-a clasat echipa Statelor Unite ale Americii, care a castigat cinci medalii de aur si una de argint, pe locul al doilea a fost Rusia si pe locul al treilea China. (vezi clasamentul complet aici >>)

La competitie au participat 600 de elevi eminenti la matematica, printre care si fiul dictatorului sirian, Bashar al-Assad. El a avut rezultatul cel mai slab din echipa tarii sale, acumuland doar 3 puncte.

Concursul nu a fost organizat la Bucuresti, pentru ca s-a considerat ca orasul din Ardeal are o  infrastructura mai buna decat Capitala.

In cele aproape sase decenii de cand se organizeaza aceasta competitie a celor mai buni elevi din lume la matematica, Romania a fost de mai multe ori tara-gazda, iar in cateva randuri s-a situat chiar pe locul 1.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prima olimpiada internationala de matematica a fost gazduita, de altfel, la Brasov, în 1959. Urmatoarea editie a olimpiadei, cu numarul 60, are loc in Marea Britanie.

Cel mai bun participant din toate timpurile este Zhuo Qun (Alex) Song, reprezentant al Canadei, care din sase participari la Olimpiada a obtinut cinci medalii de aur si una de bronz si a atins o data si punctajul maxim. (sursa: portalinvatamant.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply