Mircea M. Ionescu:
ANGLIA-BREXIT! CROAȚIA-UN VIS!…
Stimată Doamnă Kolinda Kitarovici, lăsați NATO și (re)veniți la Fotbal! Aveți o Națională stelară!

0
1131

farmec.ro
carturesti.ro%20

Mircea M. Ionescu: Încă un Mondial văzut de-acasă! (21). ANGLIA-BREXIT!
CROAȚIA-UN VIS!… Stimată Doamnă Kolinda Kitarovici, lăsați NATO și (re)veniți la Fotbal! Aveți o Națională stelară!

…Seară de Vis, înaintea Finalei Mondialului-Kazaciok! O adevărată semifinală! Franța, calificată, aseară, fără strălucire, își aștepta rivalul după duelul Croația-Anglia. După prima repriză, fiii perfidului Albion păreau că vor juca o nouă Finală după…52 de ani!

Au deschis scorul rapid, în min.5, când Trippier, de la Tottenham, a transformat impecabil o lovitură liberă de la marginea careului mare, la un fault comis de căpitanul Luka Modrici, intrat greu în joc.

Britanicii vor domina actul I, croații vor fi de de nerecunoscut, dar golgeterul la zi Kane trimite în bară (min.30), iar croații, deși au posesia, nu amenință careul insular și totul pare că e un Xerox al modestei semifinale Franța-Belgia 1-0, când “cocoșul galic” a deschis scorul și a luptat (reușind!) să-l apere. Numai că, în noaptea asta, jocul altfel s-a petrecut…

…Fie și lipsiți de talismanul Kolinda Grabar Kitarovici, președinta țării cu 4,2 milioane de locuitori, care nu a mai putut fi prezentă în tribună, fiind obligată să participle la Summitul NATO, luptătorii lui Zlatko Dalici vor renaște după prima pauză, ca eroul din poveste care a mâncat jar, și vor reuși o performanță ISTORICĂ! Vor ataca agresiv cu fundașii, vor egala în min.69, prin Perisici, de la Inter Milano, cu o săritură a la Ibrahimovici, marcând cu piciorul de la vreun metru înălțime! Același superb jucător va avea peste numai trei minute o BARĂ, ca Rebici să trimită direct în portar!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

…Prelungirile, a treia…serie istovitoare pentru băieții cu buletine de Zagreb, dar legitimați la marile echipe ale Europei (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Liverpool, Juvenus, Milan, Inter, Napoli, Fiorentina, Schalke 04 etc.) vor începe cu mare ghinion pentru britanici, căci, în min. 97, Vrsaliko, de la Atletico Madrid, va scoate de pe linia porții mingea care-i ducea echipa în Iad!…

Dar, peste 9 minute, “Omul meciului”, de departe, Ivan Perisici, de la Internazionale, va centra ca pe computer, în careul mic al Angliei, de unde inepuizabilul Mario Mandzukici (Juventus) îl va învinge, din careul mic, pe excelentul Pickford: 2-1 pentru Croația, Echipă de luptă, cu atâtea stele, care nu mai poate pierde Finala, moment istoric pentru o Țară care are tot atâția locuitori (4,2 milioane) câți jucători legitimați la fotbal are Anglia, Brexit și la fotbal, în această seară!

…Aș și vrut să scriu că arbitrul partidei, un turc uns cu toate alifiile, jucător la cacialma, Cakir, și-a dat arama pe față, când, în prima repriză a tras cu englezii (refuzând și consultarea la VAR a unui fault în careu asupra lui Lovren, în min.45)!

La 1-1, otomanul cu nai în loc de fluier, va trece cu vederea orice fault al croaților… Voiam să-l mai rog pe unul dintre comentatorii TV să-și asculte comentariul ca să înțeleagă că, deși fiecare avem simpatiile noastre, când ajungem în fața unui microfon sau al unui pix ce intră în comunicare cu unul, doi, o sută, o mie de oameni, are obligația să fie OBIECTIV.

…Voi încheia, însă, aceste rânduri de noapte fericită (mi-au ieșit foarte bine analizele de Cancer!), cu bucuria de a fi scris în acest spațiu, la începutul turneului final, că văd Croația în lupta pentru Podium! Și, în mod special, pentru a sublinia un FAPT cu semnificații clare! Președintele Federației Croate de Fotbal nu este nimeni altul decât fostul vârf de elită, Davor Șuker, stea în Mondialul 1998, când ne-a trimis Naționala noastră de suflet Acasă, unde presidentul FRF este un neica-nimeni cu sprijin politic!

Concluzia: noi tot în fața televizoarelor, Croația, în finala de duminică 15 iulie, cu Franța, la Moscova!

STATISTIC, CROAȚIA-ANGLIA: *ȘUTURI: 22-11 (pe spațiul porții: 7-2). *CORNERE: 8-4. *POSESIE: 56%-44%.

Mircea M. Ionescu, 11.07.2018.


Mangalia News, 12.07.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply