Rolul jucariilor in viata unui copil, precum si cele potrivite categoriei sale de varsta, explicate de Nichiduta.ro

1
2948

Jocurile si jucariile, in afara de faptul ca garanteaza distractia copiilor, ii ajuta pe acestia in egala masura sa isi dezvolte abilitatile motorii si mentale, cat si aptitudinile. O seara de joaca in familie poate fi modalitatea ideala prin care ii putem ajuta pe cei mici, in calitate de parinti sa isi dezvolte indemanarea si logica. In acest sens, este important sa faci alegerile potrivite, astfel incat sa ii asiguri copilului tau o crestere armonioasa.

Specialistii recomanda ca fiecare parinte sa isi rezerve timp in fiecare zi pentru a se juca cu prichindelul lor. Timpul petrecut impreuna contribuie la consolidarea relatiei copil – parinte, la dezvoltarea armonioasa a celui mic si la cresterea stimei de sine. Avantajul este ca nu trebuie sa faci ceva deosebit sau sa cumperi cele mai costisitoare jucarii. Copiii mici se bucura de lucrurile simple precum sortarea cuburilor pe culori, cantarea unui cantecel impreuna, aranjarea pieselor in functie de marime, imbracarea unei papusi etc. Cu timpul, va trebuie sa inveti sa te supui dorintelor si pasiunilor celui mic, astfel incat momentele petrecute impreuna sa fie unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilaria sa.

Tipurile de activitati

Exista o multime de activitati pe care le poti face alaturi de copilul tau. Mai intai de toate, este esential sa iti faci timp zilnic pentru acesta. Cat priveste jocurile si jucariile alese, varsta copilul este factorul decisiv. Desigur, trebuie sa echilibrezi balanta intre cele care au o singura solutie (puzzle-ul) si cele care ofera posibilitati nelimitate si stimuleaza imaginatia, precum jocurile de tip Lego. Prima categorie presupune concentrare, atentie mai mare si stimuleaza gandirea matematica si memoria. Celelalte provoaca imaginatia, creativitatea si ii incurajeaza pe cei mici sa se exprime liber. Ei vor putea sa construiasca astazi un turn, iar maine un castel.

Nichiduta.ro a luat in serios rolul de ghidare al parintilor si pune la dispozitia acestora jucarii diverse, in functie de varsta copilului si de nevoile specifice. Cel mai probabil vei spune si tu – mi-au placut jucariile de pe nichiduta.ro – asemenea celorlalti parinti responsabili care au inteles cat de mult pot contribui acestea la formarea si educarea celui mic in directia corecta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Bebelusii (cu  varsta de pana la 1 an)

Parintii vor ramane mereu cea mai interesanta jucarie pentru bebelusi. Ei nu se mai satura sa iti urmareasca fata, sa iti asculte vocea si sa stea la tine in brate. La aceasta varsta, joaca este mai simpla ca oricand. Cele mai potrivite sunt jucariile muzicale in culori intense. Mizeaza pe nuante contrastante, precum galben, rosu, alb sau negru, intrucat vor capta si mentine viu interesul copilului tau.

Tine cont insa ca bebelusii nu se pot concentra asupra jucariilor aflate la o distanta mai mare de 30 de centimetri, cel putin in primele luni de viata. De aceea este bine sa ii aduci jucariile cat mai aproape de el.

O alta idee care il va incanta pe micutul tau este sunatoarea si zornaitoarea muzicala. Incearca sa ii acorzi cat mai multa atentie celui mic, iar in cazul in care aceasta pare obosit, luati o scurta pauza si reluati joaca dupa ceva timp.

Copii de la 1 pana la 3 ani

La varsta aceasta copiii sunt atrasi in mod deosebit de mingi moi, ursuleti din plus, masinute, puzzle-luri, cuburi colorate etc. Din momentul in care micutul a dobandit o anumita dexteritate ii poti propune jocuri creative ce includ creioane colorate, vopsele si hartie. Tot ce il inconjoara va deveni acum o lume ce trebuie explorata, motiv pentru care jucariile de baie si formele pentru nisip nu ar trebui sa lipseasca din peisajul copilariei.

Teatrul de papusi este o alta idee care incanta mai ales fetitele. Poti organiza simplu un numar pe cinste, cu ajutorul unei cutii mari de carton si cu ajutorul catorva papusi de pe Nichiduta.ro. Tine cont de faptul ca la aceasta varsta cel mic este foarte curios, deci incearca sa nu il scapi din vedere pe cat posibil.

Prescolarii

La varsta prescolara copilul este stimulat de tot ceea ce inseamna actiune. Activitatile preferate care il ajuta sa isi epuizeze energia sunt construirea, crearea sau fabricarea unor obiecte. Printre jucariile ce il vor atrage se numara atelierele de lucru, casutele de papusi, seturile de curatenie, trusele medicale, instrumentele muzicale. Pentru joaca in aer liber sunt ideale bicicletele, tricicletele, corturile de joaca.

Este indicat sa alternezi activitatile cu jocuri care implica mai putina miscare, mai ales pentru momentele in care copilul nu are prea multa energie. Aparatele foto, tabletele si laptopurile pentru copii, un microfon pentru karaoke, precum si jocurile video – sunt potrivite in aceste situatii.

Scolarii

La aceasta varsta, vei sti cu ce anume isi doreste copilul tau sa se joaca, ce anume il intereseaza. Va avea propriile sale pasiuni si interese, astfel ca iti va fi mai usor sa ii alegi jucariile. Desi tehnologia il va atrage, alegerile clasice precum jocurile matematice, de indemanare, de logica, sahul – sunt la fel de inspirate.

Ai in vedere ca tu esti cea mai importanta jucarie pentru cel mic pana la varsta prescoalara. Ulterior va deveni independent, insa este esential sa iti rezervi suficient timp pentru copil in continuare. Pune pret pe activitatile desfasurate impreuna care formeaza o legatura solida intre voi si contribuie la cresterea increderii celui mic.


Mangalia News, 11.07.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply